2024. 09. 28. szombat

Vencel
1 EUR 397 HUF
1 GBP 476 HUF
Kezdőlap » A leendő kormányfő vélhetően odafigyelt Miskolc partnerségi ajánlatára

A leendő kormányfő vélhetően odafigyelt Miskolc partnerségi ajánlatára

Káli: Szeretnénk, ha Miskolc adna otthont a közbiztonságról szóló nemzeti konzultációnak

A rend, a közrend és közbiztonság kérdése, valamint a cigányság sorsa évtizedek óta megoldatlan ügye a nemzet sorskérdéseinek. Ebből fakadnak a jogi eszközökkel már régóta nem orvosolható társadalmi feszültségek. A kérdés megoldatlansága az akadálya az átlagember hétköznapi nyugalmának és számtalan településfejlesztési kérdésnek is – hangsúlyozta Káli Sándor Miskolc polgármestere, miután a leendő kormányfő intézkedési elképzeléseit olvasta.

Orbán Viktor hétfői nyilatkozataiból kiderül, hogy érti Északkelet-Magyarország problémáját és vélhetően odafigyelt a miskolci partnerség ajánlatára.

A leendő kormányfő nyilatkozatában a bürokrácia megszüntetésére irányuló kijelentései után hangsúlyozta: „…a közrend és a közbiztonság kérdése most fontosabb. A nemzeti konzultáció első témája is ez lesz, valószínűleg egy észak-magyarországi fórum keretében.”

Mint ismeretes, a múlt héten Káli Sándor, Miskolc polgármestere tisztességet és partnerséget kínált az új Kormánynak, és 10 pontban összegezte azokat az elvárásokat, amelyek a Kormány és a több szempontból sajátos helyzetben lévő város együttműködésének az alapjai lehetnek.

Részletek Káli Sándor múlt pénteki nyílt leveléből:

„A helyi bűnmegelőzési programok és rendszerek szakmai elismerését és anyagi támogatását kezelje a bűnüldözéssel párhuzamosan. Támogassa azokat az önkormányzati bűnmegelőzési programokat, amelyek a lakosság védelmét és biztonságérzetét a legjobban szolgálják. Miskolc ezekben a nagyvárosok között az élen jár.”

„Készítsék elő és gyorsítsák fel azokat a törvénymódosításokat, amelyek az önkényes – például Lyukó-völgyet sújtó – lakásfoglalók és a „Fészekrakó program” csalóinak egyszerű és azonnali önkormányzati kilakoltatását lehetővé teszik.”

„Támogassa a miskolci városvezetést egy Nemzeti Kerekasztal összehívásában, amelyet a magyarság sorskérdését befolyásoló romaügy problémáinak megoldására hozunk létre és amely Északkelet-Magyarország jövőjének meghatározó eszköze lehet.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A tökéletes piros rúzs nyomában
A rúzsok világában a piros az örök klasszikus. Ugyanúgy tud ünnepélyes és különleges lenni, megbújhat a mindennapok tökéletes kiegészítőjeként a táská…