2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A lakók is tehetnek a szebb városközpontért!

Ütemtervnek megfelelően folynak Kazincbarcika városközpontjában az építő jellegű beruházások; s ezekkel párhuzamosan a lakosságot is bevonják a belváros megújításába. A „Kazincbarcika Városközpont akcióterület funkció-bővítő rehabilitációja” (ÉMOP-3.1.2/A-2f-2010-0007) elnevezésű, Európai Uniós támogatással megvalósuló beruházás részeként közterületfejlesztési és közösségi programok is lesznek még az ősz során.

A város életében mérföldkőnek számító beruházás átfogó célja a városközpont infrastrukturális és társadalmi megújítása, vagyis egy modern, a lakosság kötődését erősítő kereskedelmi-szolgáltató városközpont megteremtése. Emellett a helyi foglalkoztatási lehetőségek kibővítése az épített környezet és a szolgáltatói szektor fejlesztésével; illetve a városközpontban élők közösségi aktivitásának növelése.
Az Európai Unió által támogatott projekt keretében az önkormányzat együttműködő partnereivel számos fejlesztési elemet valósít meg, ebben építő jellegű beruházás ugyanúgy szerepel, mint közösségi, közterületi program.
Ezek során a belvárosban lakók közös munkájával kerül sor a parkok megújítására, a lakóépületek környezetének szépítésére, folyamatos gondozására; ugyanakkor a közösségi kapcsolatok, a helyi identitás és a környezettudatosság erősítésére. Ezek az úgynevezett soft elemek a Barcika Park Nonprofit Kft. illetve a Barcika Art Kft. szervezésében és koordinálása mellett zajlanak.
Október hónapban több közös és önálló akciójuk is lesz, hiszen szeretnék, ha a városközpontban élők tevékenyen részt vennének a különböző programokban, s minél inkább magukénak éreznék a várost és szűkebb lakókörnyezetüket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek