2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A közlekedés hírei Miskolcon- Villamosszínház

Zöld Nyíl: Éjszakai munkavégzésre kell számítani az Árpád utcán

A Zöld Nyíl projekt kivitelezési munkáihoz kapcsolódóan közműkiváltások miatt éjszakai munkálatokra kell számítani az Árpád utca és a Hegyalja út környezetében élőknek. A védőcsövek beépítését ma éjszaka kezdi meg a Kivitelező.

Villamospótlók és rásegítő járatok DVTK rendezvény miatt

2011. június 4-én, szombaton DVTK bajnokavató rendezvény miatt este 10 órától a villamosok helyett is villamospótló autóbuszok közlekednek, valamint az Újgyőri főtérről rásegítő járatok indulnak a Bartók térig (Zenepalotáig).

Villamospótlás: Az utolsó villamos a Tiszai pu.-ról 22:00-kor, a Thököly u.-ról 22:17-kor indul. Utána a villamosok helyett az 1VP villamospótló járatok közlekednek a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr között. A Városház téren megrendezésre kerülő rendezvény miatt a villamospótló járatok a belvárosban terelve közlekednek, ezért egyik irányban sem érintik a Városház tér megállóhelyet, helyette az Erzsébet téren állnak meg.

Rásegítő járatok: Este 10 órától az Újgyőri főtérről (21-es Szondi u. irányú megállóhelyéről) az utazási igényekhez igazítva rásegítő járatok indulnak a Bartók térig (Zenepalotáig). A rásegítő járatok a közbeeső megállóhelyeken nem állnak, és díjmentesen vehetőek igénybe.

Miskolci Korzó Fesztivál a villamosokon

Június 3-án, 14 és 22 óra között kerül megrendezésre a Miskolci Korzó ifjúsági kulturális fesztivál, melynek keretében amatőr színjátszó fiatalok „villamosszínházi performance”-okat valósítanak meg. A fiatalok az MVK menetrend szerint közlekedő villamosaira felszállva olyan interaktív és improvizációs szerepjátékokat mutatnak be, amelyek középpontjában a könyv, a vers, illetve egy-egy verssor áll.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…