2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • A koronavírus-járvány alatt tapasztalható kereskedőkkel, indokolatlan áremeléssel kapcsolatos panaszok kezelése

A koronavírus-járvány alatt tapasztalható kereskedőkkel, indokolatlan áremeléssel kapcsolatos panaszok kezelése

Több jelzés is érkezett Miskolc MJV Önkormányzatához, hogy a koronavírus-járvány miatt a kereskedők megemelik az élelmiszerek árát. A panaszosok azt kérik az önkormányzattól, ezt valamilyen módon szabályozza le. Ez azonban nem önkormányzati hatáskör, ebben a témában nincs intézkedési jogköre egy város-, egy település vezetőjének sem. A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos panaszok, bejelentések a kormányhivatalok hatáskörébe tartoznak.

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere azonban felhívja a kereskedők, árusok figyelmét a mértékletességre. Arra kéri őket, a mostani veszélyhelyzetben legyenek tekintettel vásárlóik nehéz helyzetére, az indokoltnál nagyobb árakat ne szabjanak az alapvető élelmiszerek esetében.

A polgármester ellenben azt is látja, hogy a kereskedők, eladók nap mint nap, sokszor saját egészségüket is veszélyeztetve igyekeznek ellátni élelmiszerrel a vásárlókat. Éppen ezért minden olyan munkavállalónak szeretne köszönetet mondani, aki most ebben a veszélyhelyzetben helytáll a szolgáltatási szektorban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…