2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • A Kormányhivatal ismét a törvénytelenség megszüntetésére szólítja a Nemesbikki Közös Önkormányzati Hivatalt

A Kormányhivatal ismét a törvénytelenség megszüntetésére szólítja a Nemesbikki Közös Önkormányzati Hivatalt

A korábbiakban arról írtunk, hogy Szabó Gergely képviselő Nemesbikk, Hejőszalonta és Szakáld polgármestereihez fordult annak érdekében, hogy a Közös Önkormányzati Hivatalban tapasztalható törvénytelenségek megszűnjenek, de a nemesbikki és hejőszalontai polgármesterek elzárkóztak a problémák felszámolásától. Szerintük csak kisebb problémák vannak és összességében meg vannak elégedve a Hivatal működésével.

A Kormányhivatal azonban ezt nem így látja és a hatáskörébe tartozó, a korábban felvetett problémákkal kapcsolatban törvényességi felhívással élt.

Ismét felszólították a Közös Önkormányzati Hivatalt, hogy a jegyzőkönyvek késedelmes felterjesztésének és a kihirdetett rendeletek határidőben történő felterjesztésének elmulasztásával kapcsolatos jogszabálysértéseket szüntessék meg. (Minden hejőszalontai ember tapasztalja évek óta, hogy az önkormányzat a lehető legnagyobb titokban próbálja tartani a képviselő-testületi ülések időpontját és azok jegyzőkönyveit, mellyel akadályozzák a lakosok közügyek megismeréséhez való jogát.)

Megállapították, hogy az önkormányzati üzemeltetésű honlapon (www.hejoszalonta.hu) jogszabály által meghatározott általános közzétételi listában szereplő adatokat nem teszik közzé és azok folyamatos aktualizálásáról nem gondoskodnak, ezért ezzel kapcsolatban is törvényességi felhívással élt a Kormányhivatal a törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva. (Az önkormányzat ezzel a törvénytelen ténykedésével szintén megfosztja a hejőszalontai embereket a közérdekű, a falu működésével kapcsolatos információktól.)

A képviselő kóbor kutyákkal kapcsolatos intézkedési kérelmével kapcsolatban felhívták az önkormányzat figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok alapján, ha a települési képviselő közérdekű ügyben kezdeményezi a képviselő-testület hivatalának intézkedését, arra a hivatal 15 napon belül érdemi választ köteles adni. Ennek ellenére a hivatal 2013. november 15.-től, 74 nap elteltével sem volt hajlandó a hejőszalontai közügynek számító kóbor kutyákkal kapcsolatos intézkedésekről érdemi választ adni. Csak remélni lehet, hogy a már megszokott tétlenség nem fog tragédiába torkolni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek