2023. 06. 10. szombat

Margit, Gréta
1 EUR 369 HUF
1 GBP 430 HUF

A katasztrófavédelem rendelhet el repülőgépes szúnyogirtást Miskolcon is

Az elmúlt hónapok szokatlanul esős időjárása után Miskolcon is érezhetően megnőtt a csípőszúnyogok száma. Irtásuk megkezdéséről a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. azonnal intézkedett és azóta is folyamatosan végeztet földi, biológiai irtást nemcsak a lakóterületek, hanem a vizek és vízfolyások környékén is.

 

Légi, kémiai szúnyogirtásra az állami szúnyoggyérítési programban van mód, a földi biológiai irtással kiegészülve összesen legfeljebb 30 ezer hektárnyi területen.

 

Arról, hogy mely városokban, településeken végeznek légi, kémiai irtást, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által megbízott szakértő véleménye alapján döntenek, mivel a központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem koordinálja.

 

Döntésük alapján az országos szúnyoggyérítési programban Miskolcon nem légi, hanem földi, kémiai irtást végeztek.

 

Miskolc város vezetése ugyanakkor látja a lakosság jogos igényét arra, hogy kevesebb legyen a szúnyog, különösen a lakott területek környékén. Éppen ezért az önkormányzat újabb, rendkívüli, földi, kémiai szúnyogirtást rendelt el, ma este 21 órától hajnali 4 óráig.

 

Miskolc városa költségvetésében idén csaknem 28 millió forintot különített el a szúnyogok elleni védekezésre, melyből eddig 13 millió forintot már fel is használtak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

3+1 tuti program apák napjára
Az apák napja egy Amerikából eredeztethető ünnep, amelyet minden évben június harmadik vasárnapján, azaz idén 18-án ünneplünk. A különleges alkalom eg…