2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
A Kamara stabilitásra törekszik

A Kamara stabilitásra törekszik

A Kamara stabilitásra törekszikSoha ennyi munkanélküli nem volt még Miskolcon és a megyében,

akkor sem, amikor szinte a teljes ipar felszámolódott a rendszerváltás után,- mondta Bihall Tamás a BOKIK elnök a hagyományos év eleji sajtóvacsorán, amelyet most már tíz esztendeje rendszeresen megszervez a kamara, és amelyet minden esetben az elmúlt év értékelésével kezd az elnök. Majd így folytatta: amit mi már évek óta hangoztatunk, a Vedd és védd! mozgalom, azaz a hazai termékek védelme, vagy az, hogy ne engedjük, hogy az itt lévő beruházásokat, fejlesztéseket ne a mi szakembereink végezzék, talán sokat segítene ebben a helyzetben, hiszen legalább 85 milliárd forint maradhatna a megyében, ennyivel gazdagabbak lehetnének vállalkozásaink.

Elmondta azt is, hogy a kamara, bár nem ez a hatásköre és feladata kidolgozott egy gazdasági stratégiát, amelyhez bárki hozzá férhet, s talán a döntéshozók is hasznosan forgatják majd.

Szilágyiné Baán Anna, a kamara titkára a sajtótájékoztatón azokról az aktuális feladatokról szólt, amelyek már a kamarák hatáskörébe tartoznak, – regisztráció, szakképzés – de meglehetősen nehézkesen haladnak. Azt viszont örömmel mondta el, hogy a BOKIK taglétszáma nem csökkent jelentősen, sajnos azok a vállalkozások, akik idén már nem tagok megszüntették, felszámolták tevékenységüket. Az elmúlt évben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az országos átlagot meghaladóan voltak ilyen cégek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek