2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

A jövő sportreménységeit díjazták

„Eddzenek sokat, dolgozzanak becsülettel, hogy olyan teljesítményt nyújtsanak amellyel elégedettek, amellyel örömet okoznak maguknak, edzőiknek és a szurkolóiknak” – kérte Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke Borsod-Abaúj-Zemplén legjobb diáksportolóit. A Megyeházán rendezett ünnepség keretében átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport- és Szabadidő Egyesület ünnepi ülésére pénteken teljesen megtelt a Megyeháza Díszterme. Török Dezső, mint házigazda köszöntötte a vendégeket. „Mi, magyarok különösen büszkék vagyunk  sporteredményeinkre… Nem csak múltja, jelene is van a magyar sportnak, s önökre nézve biztos vagyok benne, hogy jövője is van!” – jelentette ki az elnök.  Elismerően szólt az idei sporteredményekről és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszót idézve kérte a fiatalokat, hogy amikor fogytán az erő, gondoljanak az előttük lebegő célra. Edzenek sokat, mert a tehetség mellett szorgalomra is szükség van a sikerhez.   Mivel most alapozzák meg a felnőtt életüket, ezért kérte, hogy hangolják össze a sportot és a  tanulást, mint teszik azt a Jó tanuló, jó sportoló díj nyertesei.

Fazekas Miklósné, az egyesület elnöke évértékelőjében kitért rá, hogy a tehetséges diák, az elkötelezett edző mellett a rendezett szülői háttérre, az iskola és a versenyszervezők együttműködésére van szüksége a diáksportnak. Akkor lehetnek eredményesek, ha a felsoroltak egymást tisztelő csapatként dolgoznak. „Az országban kiemelkedő helyet foglal el megyénk a diákolimpián” – összegzett az elnök, aki ennek alátámasztására hosszasan sorolta az elért eredményeket. Megyénk mintegy 25 ezer tanulója indult valamilyen sportágban, akik közül 1000 jutott el az országos megmérettetésre. Ők a jövő sportreménységei. Összesen 45 dobogós helyet szereztek. Borsod-Abaúj-Zemplén a harmadik legeredményesebb megye.

Török Dezső gratulált Gercsák Szabinának

Az ünnepség keretében előbb a különböző kategóriák legeredményesebb iskoláit jutalmazták, majd 15 diák vehette át a Jó tanuló, jó sportoló elismerést. A zsűri döntése alapján  Kecskés Karina kosárlabdázó, Lehmann Csongor triatlonos és Maksa Balázs judos neve felkerül a miskolci sportcsarnok dicsőségfalára. A táblát Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai alelnöke adta át. Gercsák Szabina, junior világbajnok judós különdíjat kapott.

A diáksport segítői közül hosszú, eredményes munkájuk elismeréseként öten vehettek át oklevelet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek