2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Hunyadi János Általános Iskola új tornatermet kap

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata megkezdte a Bársony–Hunyadi Általános Iskola Hunyadi Tagiskolájának infrastrukturális fejlesztését. Az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében támogatott projekt célja – az épület energiahatékonyságának növelése mellett – egy új tornatermi szárny megépítésével a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtése. A kivitelezési munkák a tervek szerint 2015. április 30-án kezdődnek.
A „Bársony-Hunyadi Általános Iskola Hunyadi Mátyás Tagiskolájának infrastrukturális fejlesztése, különös tekintettel a mindennapos testnevelés feltételeinek a megteremtésére” elnevezésű  projekt keretében sor kerül az iskola épületének homlokzati szigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére, valamint a gépészeti és elektromos rendszer felújítására. A beruházás megvalósításával egy gazdaságosabban üzemeltethető épület jön létre.
Az épületenergetikai fejlesztések megvalósítása mellett a projekt vállat célja a mindennapos testneveléshez szükséges infrastruktúra megteremtése. Ennek érdekében felújításra kerülnek a régi tornaterem öltözői, a küzdőtér, és megtörténik az esetleg hiányzó vagy elavult eszközök cseréje is.
A Hunyadi Tagiskola jelenlegi tornatermének kis mérete, valamit az iskola sportiskolaként történő működése indokolja egy új tornaterem megépítését is, amely a már meglévő épülethez kapcsolódik majd. Az új tornatermi szárny építése komplex akadálymentesítéssel valósul meg. Az épületrészben kialakítanak egy 30,3m x 14,5 m méretű sportlabda játékteret, szertárakat, egy tanári és négy, egyenként 15 férőhelyes öltözőcsoportot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek