2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • B.A.Z.-megyei hírek
  • »
  • A hiteles és pontos tájékoztatás fontosságát hangsúlyozták kommunikációs szakemberek Miskolcon

A hiteles és pontos tájékoztatás fontosságát hangsúlyozták kommunikációs szakemberek Miskolcon

A hiteles és pontos tájékoztatás fontosságát hangsúlyozták különböző területek sajtószóvivői, kommunikációs szakemberei a „PRopaganda” elnevezésű csütörtöki kommunikációs konferencián Miskolcon. A Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának szervezésében tartott tanácskozásnak második alkalommal a Miskolci Egyetem adott otthont.

Számos terület, így az országos katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat szakemberei, szóvivői osztották meg tapasztalataikat a mintegy félszáz résztvevővel.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-nek elmondta: a konferencia a kommunikációval, intézményi tájékoztatással foglalkozó szakembereknek nyújt olyan továbbképzési lehetőséget, illetve szakmai fórumot, amely ebben a térségben egyfajta hiánypótlás is.

Dobson Tibor tűzoltó ezredes (Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság) a kríziskommunikációról beszélt, elsősorban a vörösiszap-katasztrófában szerzett tapasztalatokról számolt be, ezen belül a veszélyhelyzet kommunikációjáról.

Hangsúlyozta a gyors és pontos, hiteles tájékoztatás szükségességét. Úgy fogalmazott: a krízishelyzet-kommunikáció veszélye, hogy nem lehet „elbagatellizálni”, de túldramatizálni sem szabad, ugyanis mindkettő súlyos következményekkel jár. Az előbbi azért nehéz, mert csökkenhet az együttműködés készsége a helyszínen, ha nem veszik komolyan a helyzetet, ha pedig az utóbbi valósul meg, pánik alakulhat ki.

A konferencia előadója volt Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Timár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs főosztályának vezetője és Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, valamint Rózsa Edit a Több, mint legenda… Közhasznú Alapítvány kommunikációs szakembere is. /MTI/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek