2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
A férj átvállalta a koplalást

A férj átvállalta a koplalást

A férj átvállalta a koplalástNégy hét éhezés, kétszeri rosszullét, országos médiavisszhang – címszavakban így lehetne összefoglalni Koós Balázsné akcióját, amellyel családi vállalkozásának kintlévőségét próbálja megszerezni. Az egy hónapja tartó éhségsztrájk azonban eddig nem hozott érdemi eredményt. Egészségi állapota azonban már kétszer okozott komoly gondot családjának. Legutóbb múlt hét végén lett rosszul. Éppen ezért férje úgy döntött, hogy átmenetileg átvállalja feleségétől a koplalást.


– Nem sok mindent történt az adós kft. részéről. Egyelőre úgy viselkednek, mintha mi tartoznánk nekik – fogadott bennünket Koós Balázsné szerda délelőtt. A 62 éves nő szeptember 2-án, azaz pontosan négy héttel ezelőtt kezdte meg éhségsztrájkját a Március 15. úton. Akciójának híre hamar országos médiavisszhangot váltott ki: újságírók, televízióstábok számtalanszor keresték már fel, ám érdemi előrelépésről eddig még senkinek nem tudott beszámolni.

Egészségi állapota azonban már kétszer okozott komoly gondot családjának. Legutóbb múlt hét végén lett rosszul. Éppen ezért férje úgy döntött, hogy átmenetileg átvállalja feleségétől a koplalást.
– Ez az átmenet azt jelenti, hogy most ő nem eszik addig, amíg én meg nem erősödöm, mert az erőmet nagyon nehéz lesz visszaszerezni – mondta el érdeklődésünkre Koós Balázsné. – A férjem viszont pánikbeteg, sokáig nem lehet magára hagyni. Az éhezés nem okoz gondot neki, de az egyedüllét és a stresszhelyzet igen, ezért én is itt vagyok vele nap mint nap. Határozatlan időre szól a rendőrség hozzájárulása az éhségsztrájkunkhoz. Elképzelhető, hogy még karácsonykor is itt lehetünk, mert a család többi tagja is vállalni fogja a koplalást – ha egy-egy hétre is.

Koósék családi házának kerítésén két hete olvasható az eladó felirat. Szerda délelőtt Koósné elmondta: az elmúlt napokban telefonon többen is érdeklődtek a vételárat illetően, személyesen azonban még senki nem jelentkezett náluk. A piros mikrobusz tehát továbbra is ott parkol a Március 15. út szélén, hisz ahogy Koós Balázsné szeptember 2-án fogalmazott: ez az éhségsztrájk a végsőkig fog tartani.

 

/ozd.hu/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek