2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A DIFO fogalakoztatja majd a DAM-ból elbocsájtott 157 dolgozót

A DIFO fogalakoztatja majd a DAM-ból elbocsájtott 157 dolgozótA Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) 2009. október 6-án és 7-én Miskolcon tartotta kihelyezett ülését.

A testületet a DAM 2004. Acél-és Hengermű Kft. „FA” felszámolója tájékoztatta a cég vagyoni helyzetéről, az értékesítési pályázat jelen állásáról, s azokról a feladatokról, melyek az állagmegóvás, a téliesítés, illetve az esetleges újraindítás előkészítéséhez feltétlenül szükségesek. A MAT tagjai a helyszínen megtekintették az Acélmű és a Hengermű berendezéseit, s szakszerű felvezetés mellett indoklást hallgattak meg az állagmegóvás alapvető feladatainak szükségességéről.

A testület ezt követően döntött az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által előterjesztett, „a DAM 2004. Acél-és Hengermű Kft. „FA” felszámolása következtében elbocsátásra kerülő munkavállalók újbóli elhelyezkedését elősegítő” munkaerő-piaci program indításáról.

A program lényege, hogy a Kft-től elbocsátott, vagy elbocsátásra kerülő 157 fő munkavállaló 2009. november 1-jétől átmeneti, havonta megújítható, maximum 4 hónap időtartamú, határozott idejű munkaviszonyt létesít a DIFO Non-profit Kft-nél. A programba vont szakemberek ez idő alatt elvégzik azokat a feladatokat, melyek az üzem karbantartásához, az állagmegóváshoz szükségesek, illetve garanciát tudnak nyújtani egy új tulajdonos részére a termelési folyamatok visszaindítására, a berendezések üzemeltetésére és az új – várhatóan több száz főből álló – dolgozói létszám betanítására.

Munkaviszonyuk a program keretében megszűnik, amennyiben a kiírt pályázat eredményeként új tulajdonos, befektető a tevékenységet újraindítja.

A MAT a foglalkoztatáshoz 100%-os bérköltség támogatást, illetve igény esetén helyközi utazási költségtérítést biztosít.

A Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete külön napirendként tájékoztatót hallgatott meg a régió munkaerő-piaci helyzetéről az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója, Szabó József előterjesztésében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek