2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A busz rendben volt: nem szén-monoxid okozta az iskolabuszon utazó gyerekek rosszullétét

Kazincbarcika – Egy meghibásodott alkatrész miatt keletkezett kisebb füst okozta a tardonai gyerekek rosszullétét a múlt héten, ezt állapította meg az iskolabusz szakértői vizsgálata. Nem találtak kifogásolható műszaki problémát azon az iskolabuszon, melyet még a múlt héten foglaltak le a kazincbarcikai rendőrök, miután a reggeli buszozást követően 16 gyermek rosszul lett.
A busz igazságügyi szakértői vizsgálata szerint a gépjármű műszaki állapota nem volt kifogásolható. Az országos hírű eseményt az a sajnálatos tény okozta, hogy menet közben a porlasztócsúcs leszorító villája eltörött, emiatt pedig gázolaj került a hengerfejre. Ez okozta a füstölést és a kellemetlen szagot – áll a szakvéleményben.
–  Így a kórházi vizsgálatokkal összhangban elmondható, hogy nem szén-monoxid mérgezés okozta a gyermekek rosszullétét, hanem a szerencsétlen műszaki meghibásodás miatti sistergő üzemanyaggőz – mondta Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes.  
– Tehát a bajt nem az okozta – szemben néhány vádaskodó kijelentéssel -, hogy a busz elhanyagolt állapotban volt, hanem egy alkatrész meghibásodása, ami sajnos bármikor, bármely járműnél előfordulhat. A szakértő véleménye alapján a rendőrség kiadta a határozatot, mely arról szól, hogy megszüntetik az eljárást Valter Károly vállalkozó ellen. Ezzel egyidőben visszavonták a busz lefoglalásáról szóló intézkedést és tudomásom szerint a vállalkozó rendben visszakapta a buszát – tudtuk meg az érintett intézmény vezetőjétől.
A történtek napján az iskola azonnali hatállyal szerződést bontott a járatot üzemeltető vállalkozóval, így a Tardona-Kazincbarcika közötti vonalon már egy másik vállalkozó működteti az iskolabuszt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek