2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A „2016-os büdzsé – az adócsökkentés költségvetése”

… címmel tartott sajtótájékoztatót Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő és Koncz Ferenc Szerencs város polgármestere a szerencsi Rákóczi várban.

Általános menetrend, hogy a következő évi költségvetést az év utolsó hónapjában fogadja el a parlament, ám azért hogy kiszámíthatóbb legyen a magyar gazdaság és a magyarországi intézmények, önkormányzatok számára a 2016.évi gazdálkodásuk, ezért most az országgyűlés úgy döntött, hogy korábban a tavaszi időszakban alkotja meg a költségvetést.
Koncz Ferenc polgármester kiemelte, hogy az adócsökkentések Szerencs város lakóinak is újabb segítséget jelentenek a mindennapokban. A város
polgármestereként mindig arra törekszik, hogy szoros és konstruktív kapcsolatot alakítson ki a kormánnyal és a térség országgyűlési képviselőjével, így hozzájárulva a cukoripari és más befektetők térségbe vonzását.
Dr. Mengyi Roland, országgyűlési képviselő hozzátette Magyarországon a gazdasági növekedés stabil, az ország iránti bizalom egyre erősödik, ezért van lehetőség további adócsökkentésekre, ezért Magyarország Kormánya 2016-ban az SZJA-t 16%-ról 15%-ra csökkenti, ezzel 120 milliárd forinttal több pénzt hagy a magyar emberek zsebében. A hosszú távú cél az, hogy a személyi jövedelemadó egy számjegyű legyen. A kétgyermekes családok adókedvezménye is nő 2016-tól 2019-ig fokozatosan a jelenlegi 10 ezer forintról 20 ezer forintra nő a gyermekenkénti kedvezmény. Ezen felül változás történik a sertés tőkehús áfájában is, amit 27 %-ról 5 %-ra csökkent a kormány.
Ennek a költségvetésnek nemcsak a kiszámíthatóság az előnye, azaz hogy kiszámíthatóbbá teszi a gazdálkodást 2016-ra, hanem hogy ez az adósságcsökkentés költségvetése is, így elősegítve hogy mindenki egy picit előrébb juthasson, saját maga, a családja, a vállalkozása, a települése, az országa.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek