2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
93 év a tokaji rablógyilkosságért

93 év a tokaji rablógyilkosságért

93 év a tokaji rablógyilkosságértElső fokon 93 évet osztott ki a bíróság a két éve, Tokaj és Tarcal közt elkövetett pénzszállító rablógyilkosságért. Az ítélet nem jogerős.

 

A 2007 március 26-án Nyíregyházáról indult pénzszállító páncélautó éjjel nem érkezett meg Szerencsre. Mint néhány órával később kiderült, hogy brutális módon meggyilkolták G. László kísérőt, a szállítmány nagy része (166 millió forint) pedig eltűnt. A 3-as út mellett összekötözve megtalálták Sz. Jánost, akiről pár órán belül kiderült, hogy benne volt a buliban. Miután „énekelt” a figyelőt, G. Tamást is lekapcsolták a rendőrök, H. Roland és S. Krisztián viszont felszívódott, hónapokkal később az Alföldön, szüleik által vásárolt tanyán kapták el őket végül a kommandósok. Ezt követően minden tettes a rendőrség kezén volt, s felgyorsult a nyomozás. Végül is a brutális bűncselekmény elkövetését követően 2,5 évvel megszületett az ítélet.

Előre megfontolt, különös kegyetlenséggel, , nyereségvágyból elkövetett emberölés és egyéb bűncselekmények vádjával állt bírái elé december 1-jén Miskolcon H. Roland és két társa, öten pedig enyhébb bűncselekményekkel kapcsolatban. Még az utolsó szó jogán is tagadta, hogy részt vett volna a gyilkosságban. Ennek ellenére megbánást tanúsított, akárcsak két másik, megszólaló társa. Ez azonban nem hatotta meg a bíróságot. H. Roland életfogytiglant kapott, legkorábban 35 év múlva szabadulhat, Sz. János ugyancsak életfogytiglant kapott, 30 év múlva szabadulhat. S. Krisztián 15 évet kapott, a többiek 3,5-1,5 év közt. Sebe Mária bíró fél órán keresztül ismertette az ítéletet, majd ezt követte az igen csak részletes értelmezés. Az ítélet nem jogerős. A rablás során eltűnt 166 millió forintnak csak a kis része került elő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek