2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
180 millióval támogatnák az üzlettulajdonosokat

180 millióval támogatnák az üzlettulajdonosokat

180 millióval támogatnák az üzlettulajdonosokatA miskolci belváros kereskedőit, a Főutca Pláza Projektben érintett üzlettulajdonosokat a MIK Zrt. mintegy 180 millió forinttal támogatja 2010 végéig – ha a közgyűlés is jóváhagyja az előterjesztést.

A sajtótájékoztatón Molnár Zoltán vezérigazgató elmondta, a MIK Zrt. a Városház tértől az Ady hídig terjedő területen indította el a Főutcai Pláza Projektet (FPP) 2005-ben. A cél az volt, hogy a belváros megújuljon.
 A belváros rekonstrukciója során 73 üzletportált cseréltek ki, 67-et pedig felújítottak. Az FPP szerződési rendszer bevezetésével keletkezett többletbevételek hozzájárultak ahhoz, hogy a belvárosi épületek jelentős részénél homlokzatfelújítást hajtson végre a MIK Zrt.: erre a célra 742 millió forintot fordítottak, míg épületek teljes rekonstrukciójára 531 millió forint jutott.
A gazdasági válság természetesen Miskolcon is érezteti hatását, és a kereskedők segítségért fordultak a MIK-hez, illetve az önkormányzathoz, mivel csökkentek a bevételeik. A megkeresés után kerekasztal-beszélgetést, majd fórumot is tartottak a kamara bevonásával, és keresték a legmegfelelőbb megoldást. A szeptember 24-i közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint a MIK az óvadéki díjat/bankgaranciát az öt éve szerződéssel rendelkező, jól fizető bérlők esetén hatról kettő, egyéb esetben négy hónapos bérleti díjnak megfelelő összegre csökkentené. Az FPP területén október 1-jétől december 31-ig húsz százalékos bérleti díj-kedvezményt biztosítanának, 2010. január 1-től december 31-ig szintén, de a tíz százalékos évi díjemeléssel növelt bérleti díjból. Az FPP-n kívüli területeken – ez mintegy 150 bérlőt érint – a bérleti díj október 1-jétől 10% helyett az éves infláció mértékének megfelelően módosítják. A nagy alapterületű helyiségek is kedvezményt kapnának.
Emellett a bérlők kérését elfogadva rugalmasabbá tennék az albérletbe adást illetve a tevékenységváltás engedélyezését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek