2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

13 millió forint értékű adomány a megyaszóiaknak

40 háznak lesz újra teteje a jégkár sújtotta Megyaszón a Magyar Vöröskereszt jóvoltából. Összesen 7313 négyzetméter, egyedi méretre szabott trapézlemezt és hozzá való kiegészítőket (gerincelem, csavarok) oszt szét a legnagyobb károkat elszenvedő családok között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetünk.

Az elmúlt hetekben minden rászoruló házát szakemberek mérték fel. Ez alapján kezdődhetett meg a tetőt borító lemezek méretre gyártása. A felszerelésben szakemberek segítik majd a háztulajdonosokat.
A 12 millió forint értékű adományra azért van szükség az abaúji településen, mert nyár közepén jégeső tarolta le a tetőkről a régi palákat, szaggatta le a cserepeket szerte a faluban. A katasztrófahelyzet idején a településen tartózkodó Magyar Vöröskereszt azóta is folyamatosan jelen van Megyaszón: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetünk közvetlenül az ítéletidő utáni napokban segédkezett a károk felmérésében, valamint élelmiszercsomagot osztott szét 360 család között.
2017. szeptember 25-én Megyaszóra érkező segítség biztonságot ad a családoknak a jövőben. Ezt az adományt szeptember utolsó hetében újabb követi majd. Akkor 183 család kap élelmiszer és tisztítószer csomagot – ami 11 kg tartós élelmiszert és 3,5 kg takarítószert jelent – több mint 1 millió forint értékben.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…