2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A Pécsi Tudományegyetem is ott lesz a Planet Budapesten!

A Pécsi Tudományegyetem is ott lesz a Planet Budapesten!

Magyarország legzöldebb egyetemével, a Pécsi Tudományegyetemmel is találkozhatnak az érdeklődők a 2021. november 29. és december 5. között megrendezett Planet Budapest Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón.

A több mint 150 szakmai kiállító mellett az egy hét alatt közönség- és ifjúsági programok, valamint kerekasztal-beszélgetések várják a regisztrált résztvevőket, ahol a publikus közönségprogramok november 30-án kezdődnek. A széles programkínálat a szakmai érdeklődők mellett a fiataloknak és a családoknak is tartalmas programot kínál. A rendezvény, és ezáltal a Pécsi Tudományegyetem célja is az, hogy felhívja a figyelmet a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

 

Kiemelt szakmai programok

 

A PTE a szakmai közönség számára bemutatja az Egyetem több karának, köztük a Természettudományi, a Műszaki és Informatikai valamint a Közgazdaságtudományi Kar kutatás-fejlesztési portfolióját, benne fenntarthatósági törekvéseivel és elért eredményeivel.

 

A projektbemutatók segítségével a kiemelt kutatási területeket ismertetik, melyek a diákok karrierépítésének szempontjaiból felmerülő kérdésekre adnak választ, s a cégek számára is értéket képviselnek.

 

A szakmai programok mellett az érdeklődő családokat, fiatalokat és a felvételiző középiskolásokat is várják a Pécsi Tudományegyetem standjánál, melynek középpontjában egy egyedi interaktív terepasztal lesz, mely Pécs „zöld” infrastruktúráját és fejlesztéseit mutatja be. A terepasztalon elhelyezett QR kód jellegű markerek mögött, okostelefonról működő applikációval jelenik meg az a virtuális tartalom, mely segít eligazodni az érdeklődőknek a pécsi „zöld” fejlesztések világában, egyben szemléletüket is formálva, ötleteket adva a fenntartható hétköznapi működéshez. A résztvevők a hőerőműtől az egyetemen át, egészen a vízmű biogázüzeméig megismerhetik, hogy milyen fenntarthatósági célú fejlesztések indultak el és készültek el Pécsen az elmúlt években.

 

A középiskolásokat is várják

 

A Planeten résztvevő középiskolásoknak lehetőségük lesz megismerni a PTE képzési kínálatát, az egyetem karait és egyáltalán, hogy milyen Pécsen egyetemistának lenni! A standnál babzsákok és egyetemi videók teszik kényelmesebbé a beszélgetéseket. Egyetemi munkatársak és hallgatók várják szeretettel az oktatásra, képzési és ösztöndíj lehetőségekre, valamint a hallgatói életre vonatkozó kérdéseket. A PTE standjára ellátogatók megismerhetik az egyetem kiemelkedő színvonalú képzési kínálatát, Pécs és környékének legnépszerűbb helyeit, a pécsi egyetemista élet sokszínűségét.

 

A látogatók találkozhatnak a PTE MoonBike programjával, sőt egy mini kihívásban is részt vehetnek a helyszínen lévő spinning kerékpárral, hiszen a fenntarthatóság kérdése a mindennapoknál kezdődik, és szerves részét kell képezze a zöld közlekedés. A standon további kvízekkel és nyereményekkel várják a játszani vágyókat!

 

Előzetes regisztráció szükséges

 

A Pécsi Tudományegyetem vár mindenkit a Planet Budapesten 2021. november 30. és december 5. között. Az előzetes regisztrációhoz kötött esemény számos szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot. Mindemellett látványos, szórakoztató és informatív programokat kínál a rendezvény, átfogó képet adva a természetről, életmódunkról, a minket körülvevő folyamatokról, kézzelfogható megoldásokat kínálva a fenntartható hétköznapokhoz.

 

A látogatói regisztrációra az alábbi oldalon nyílik lehetőség: https://regisztracio.planetbudapest.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…