2022. 11. 29. kedd

Taksony
1 EUR 409 HUF
1 GBP 472 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • A Pécsi Tudományegyetem is ott lesz a Planet Budapesten!

A Pécsi Tudományegyetem is ott lesz a Planet Budapesten!

Magyarország legzöldebb egyetemével, a Pécsi Tudományegyetemmel is találkozhatnak az érdeklődők a 2021. november 29. és december 5. között megrendezett Planet Budapest Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón.

A több mint 150 szakmai kiállító mellett az egy hét alatt közönség- és ifjúsági programok, valamint kerekasztal-beszélgetések várják a regisztrált résztvevőket, ahol a publikus közönségprogramok november 30-án kezdődnek. A széles programkínálat a szakmai érdeklődők mellett a fiataloknak és a családoknak is tartalmas programot kínál. A rendezvény, és ezáltal a Pécsi Tudományegyetem célja is az, hogy felhívja a figyelmet a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók.

 

Kiemelt szakmai programok

 

A PTE a szakmai közönség számára bemutatja az Egyetem több karának, köztük a Természettudományi, a Műszaki és Informatikai valamint a Közgazdaságtudományi Kar kutatás-fejlesztési portfolióját, benne fenntarthatósági törekvéseivel és elért eredményeivel.

 

A projektbemutatók segítségével a kiemelt kutatási területeket ismertetik, melyek a diákok karrierépítésének szempontjaiból felmerülő kérdésekre adnak választ, s a cégek számára is értéket képviselnek.

 

A szakmai programok mellett az érdeklődő családokat, fiatalokat és a felvételiző középiskolásokat is várják a Pécsi Tudományegyetem standjánál, melynek középpontjában egy egyedi interaktív terepasztal lesz, mely Pécs „zöld” infrastruktúráját és fejlesztéseit mutatja be. A terepasztalon elhelyezett QR kód jellegű markerek mögött, okostelefonról működő applikációval jelenik meg az a virtuális tartalom, mely segít eligazodni az érdeklődőknek a pécsi „zöld” fejlesztések világában, egyben szemléletüket is formálva, ötleteket adva a fenntartható hétköznapi működéshez. A résztvevők a hőerőműtől az egyetemen át, egészen a vízmű biogázüzeméig megismerhetik, hogy milyen fenntarthatósági célú fejlesztések indultak el és készültek el Pécsen az elmúlt években.

 

A középiskolásokat is várják

 

A Planeten résztvevő középiskolásoknak lehetőségük lesz megismerni a PTE képzési kínálatát, az egyetem karait és egyáltalán, hogy milyen Pécsen egyetemistának lenni! A standnál babzsákok és egyetemi videók teszik kényelmesebbé a beszélgetéseket. Egyetemi munkatársak és hallgatók várják szeretettel az oktatásra, képzési és ösztöndíj lehetőségekre, valamint a hallgatói életre vonatkozó kérdéseket. A PTE standjára ellátogatók megismerhetik az egyetem kiemelkedő színvonalú képzési kínálatát, Pécs és környékének legnépszerűbb helyeit, a pécsi egyetemista élet sokszínűségét.

 

A látogatók találkozhatnak a PTE MoonBike programjával, sőt egy mini kihívásban is részt vehetnek a helyszínen lévő spinning kerékpárral, hiszen a fenntarthatóság kérdése a mindennapoknál kezdődik, és szerves részét kell képezze a zöld közlekedés. A standon további kvízekkel és nyereményekkel várják a játszani vágyókat!

 

Előzetes regisztráció szükséges

 

A Pécsi Tudományegyetem vár mindenkit a Planet Budapesten 2021. november 30. és december 5. között. Az előzetes regisztrációhoz kötött esemény számos szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot. Mindemellett látványos, szórakoztató és informatív programokat kínál a rendezvény, átfogó képet adva a természetről, életmódunkról, a minket körülvevő folyamatokról, kézzelfogható megoldásokat kínálva a fenntartható hétköznapokhoz.

 

A látogatói regisztrációra az alábbi oldalon nyílik lehetőség: https://regisztracio.planetbudapest.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Amikor a séta kihagyhatatlan
Kedvenceinkkel is érdemes körültekintően kikapcsolódni Miközben a felelős állattartók különböző módszerekkel óvják kedvenceiket a kullancsoktól, g…

További cikkek

Tömény árverés a NAV-nál
Az igazán bátrak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) vesznek alkoholt, például Merész barackot, Bükki vegyesgyümölcsöt, Avasi Keserűt, esetleg Hat k…