2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Néhány fortély a téli hónapokra: hogyan ápold a hajad?

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy a téli időjárás más hatással van a hajadra. Ilyenkor szárazabb és hidegebb a levegő odakint, a lakásban pedig már dübörög a fűtés, ami szintén szárítja a levegőt. Hajunk ilyenkor ehhez az állapothoz próbál alkalmazkodni, ami jellemzően intenzívebb faggyútermeléssel jár, így hamarabb lesz zsíros a töve.

 

Sok felnőtt azért sem hord szívesen sapkát, mert ennek használata is felgyorsítja a haj zsírosodását, de nem akarunk naponta hajat mosni, pedig van megoldás!

 

Óvd meg hajadat a hideg hónapokban is!

 

Ahogy beköszönt az ősz, hajunk és fejbőrünk egyensúlya kicsit felborul. Szervezetünk próbál alkalmazkodni, így a haj kiszáradása miatt a fejbőrünk egyre több faggyút termel. Megfelelő ápolással azonban ez helyreállítható. Alkalmazzunk hetente legalább egy alkalommal egy intenzív hajkúrát vagy maszkot, és próbáljuk meg széthúzni a két hajmosás között eltelt időt is.

 

Ami a fejbőrön és a hajtövön épphogy nem hiányzik, az viszont a hajszálak végén igencsak elkél a fagyos időkben. Ápold a hajvégeket egy tápláló olajjal. Fontos, hogy ezek semmiképp se kerüljenek a hajtőre, hiszen a faggyútermelés szempontjából egyébként is túlterhelt fejbőrön ezeknek az olajoknak semmi keresnivalójuk.

 

Itt van az ősz és a hajhullás is!

 

Tapasztaltad már te is, hogy a hideg napok beköszöntével intenzívebben kezd hullani a hajad? Pánikra semmi ok, ez alapvetően egy természetes folyamat, amit jellemzően a nőknél figyelhetünk meg október-november tájékán. Ilyenkor gyorsabban cseréljük a hajszálakat, sőt valakinek meg is vastagszik, hiszen fejbőrünk is készül a téli hidegre.

 

Általános tévhit, hogy a hajhullás okozója a sapka használatának elmulasztása. Kutatások is születtek a témában és egyértelműen bebizonyították, attól nem hullik erőteljesebben a hajad, ha nem használsz fejfedőt. Sőt, az igazán hideg idő beköszöntével hajlamosak vagyunk kevesebb hajat veszíteni, aminek feltételezhetően evolúciós okai is vannak. Ha mégis szeretnél tenni azért, hogy megelőzd a hajhullást és megerősítsd hajhagymáidat, próbáld ki az Art ‘N Hair mezoterápiás kezelését.

 

Mit tehetsz hajadért, hogy egészséges maradjon?

 

A téli hónapokban érdemes kicsit tudatosabbá válni, ami az egészségünket és az egészséges hajat illeti. Ilyenkor a hideg miatt a bőr hajszálerei összehúzódnak, ez pedig azt jelenti, hogy kisebb mennyiségű oxigén és tápanyag áramlik bennük. Kevesebb jut ezekből a hajhagymáknak is, egy meleg sapka használatával már azonban, már sokat tettél azért, hogy megkíméld fejbőrödet a téli időjárás szélsőségeitől.

 

A megfelelő hajápolással rengeteget tehetsz a jó állapot megtartásáért. Ebben az időszakban hajlamosak vagyunk túlszárítani hajunkat, ami azért gond, mert elveszítjük azt a természetes nedvességtartalmat, amire szüksége van hajunknak. Különböző készítményekkel javíthatod hajad megjelenését és állagát, de valódi megoldást a mezoterápiás kezelések és a megfelelő sampon használata jelenti./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek