2024. 06. 28. péntek

Levente, Irén
1 EUR 398 HUF
1 GBP 470 HUF

„Vakablak”

Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-Moson-Sopron vármegyében.

 A pénzügyőrök egy bolgár autószállító trélerre figyeltek fel az M1-es sztrádán. A járműszerelvény nem szállított mást, csak három ablakot, amelyek ugyan újnak tűntek, védőfóliájuk mégis rendkívül kopott volt. Az ellenőrzés ideje alatt egyre több dolog vált gyanússá – az ablakok úgynevezett tükörüvegből készültek, kopogtatáskor különös tompa hangot adtak és a súlyuk is eltért a megszokottól. Az egyenruhások úgy döntöttek, hogy Gucci kutya segítségét veszik igénybe. A NAV cigaretta- és kábítószerkereső kutyája az ablakok szimatolásakor azonnal jelzett, és a járőrök több mint ezer doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak. A 28 éves sofőr azt mondta, hogy tudott az elrejtett dohányáruról, amit Németországba akart vinni.

A pénzügyőrök az összesen 1 100 doboz, két és félmillió forint értékű terméket lefoglalták. Jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást, a fiatal férfi a jogsértés elkövetése miatt akár többmillió forint bírságra is számíthat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek