2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Új oktatóközpontot hoz létre az Opel Szentgotthárdon

Ötszázfős létszámbővítést hajt végre, valamint új oktató- és szolgáltatóközpontot hoz létre az amerikai General Motors (GM) és leányvállalata, az Opel Magyarországon – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Joachim Koschnicke, az Opel csoport kormányzati kapcsolatokért felelős európai alelnöke sajtótájékoztatón pénteken Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.
A GM tavalyhoz képest az idén 50 százalékkal, 580 ezer darabra szeretné növelni a legyártott motorok számát, ezért 2015-ben 500 új alkalmazottat vennének fel – ismertették. Jelenleg 1400 ember dolgozik a szentgotthárdi gyárban.
Emellett az őszre oktatóközpontot hoznak létre az autógyártó szentgotthárdi motorgyárának a területén 1,7 millió eurós (bő 500 millió forintos) beruházással. A beruházási összegből 700 ezer eurót a központ épületének kialakítására, 1 millió eurót eszközbeszerzésre fordítanak. A központ biztosítani fogja az Opel munkaerő-utánpótlását, egyszersmind a duális képzés fontos központja lesz a nyugat-magyarországi régióban – közölte az Opel csoport alelnöke.
Bejelentették azt is, hogy a General Motors üzleti szolgáltató cége, a GBS májusban Budapesten nyitja meg globális pénzügyi és számviteli szolgáltatóközpontját, amely kezdetben 40 embernek fog munkát adni, később a létszám 80-ra emelkedhet.
Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország állja a sarat az új beruházásokért folytatott, egyre élesedő nemzetközi versenyben. A miniszter kiemelte: 2014-ben a Magyarországon végrehajtott beruházások összértéke elérte az 5216 milliárd forintot, ez 14 százalékos növekedés az előző évhez képest. Ez

a legnagyobb ütemű növekedés 1998 óta.
Az Opel és anyavállalata a magyar munkaerő szaktudására és hatékonyságára építve, a legkorszerűbb technológiát alkalmazva erősíti a magyar nemzetgazdaságot – mondta Szijjártó Péter.
Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete kijelentette: számos amerikai vállalatnál tett látogatást, azóta, hogy egy hónapja elfoglalta állomáshelyét, ami azt jelzi, hogy pozitív a befektetési környezet Magyarországon, és kiváló a magyar munkaerő. A nagykövet nagyon szilárdnak nevezte a magyar-amerikai gazdasági viszonyt.
Az Opel által kiadott sajtóközlemény szerint az új oktatóközpont mintegy 100 diák egyidejű szakmai képzését fogja biztosítani, emellett további száz, a duális képzésben részt vevő diák számára nyújt részképzéseket. A tanműhelyeket automatikai technikus, gépi forgácsoló és villanyszerelő szakmák oktatásához alakítják ki. Ugyanitt létrehozzák a következő tanévben induló szombathelyi duális gépészmérnök-képzés gyakorlati oktatóbázisát is.
A GM eddig összesen 1,5 milliárd euró beruházást hajtott végre Magyarországon.

MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…