2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Laboratórium, raktárcsarnok – 10 új munkahely a Fux Zrt.-nél

Vezeték- és kötéldiagnosztikai intézeti laboratóriumot adtak át pénteken a miskolci  FUX Zrt. telephelyén. Mint azt dr. Barkóczi István, a társaság vezérigazgatója elmondta,  laboratóriumot a Baross Gábor pályázat  segítségével valósították meg, a 61 millió forintos beruházáshoz 30 millió forint támogatást nyertek.

A szakemberek szerint a laboratóriumnak nem hogy hazánkban, Európában sincs párja.Ami legalább ennyire fontos, hogy ezzel a beruházással újabb 10 munkahelyet teremtett a cég, mégpedig olyan amely felsőfokú képesítést igényel.
A laboratórium különlegessége, hogy az avató ünnepségen aláírt együttműködési megállapodás értelmében a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara működteti, ennek megfelelően egyetemi szintű, anyagvizsgálattal összefüggő képzéseket végez itt, másrészt a FUX Zrt-vel közösen kutatás-fejlesztéseket hajtanak végre.Az oktatási intézmény vállalta, hogy a vezeték és kötéldiagnosztikai intézeti laboratórium működését szakmai támogatással segíti majd.

Dr. Patkó Gyula rektor az átadási ünnepségen elmondta,hogy a laboratórium avatásával újabb fejlesztésekben vehetnek majd részt, és lehetőség nyílik a diákoknak gyakorlatra is. Az egyetem feladata a tudás őrzése, és tovább adása, de fontos, hogy ezzel a várost és annak fejlődését is szolgálják . A rektor felhívta a figyelmet az egyetem és a helyi vállalatok közötti szoros együttműködés fontosságára is.
A laboratórium mellett egy új 1550 négyzetméter alapterületű raktárcsarnokot is átadott a Fux Zrt., ami a logisztikai feladatok magasabb szintű ellátását fogja biztosítani. Az épület egy ÉMOP pályázaton belül közel 200 millió forintos beruházás keretein belül jöhetett létre.
Az átadáson Bihall Tamás, a Bokik elnöke elmondta,hogy a város életében is ünnepnek számít a mai esemény, hiszen az eddigi rossz pálya helyett, egy fejlődő, munkahelyteremtő város építésére kell törekedni, ennek első lépcsőfoka lehet a közösen üzemeltetett labor és raktárcsarnok. Ahhoz, hogy olyan munkahelyek jöhessenek létre,amelyeknél a hozzáadott érték a mérvadó, ott fontos az egyetemmel való együttműködés.

RM

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…