2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 486 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pályázatok
  • »
  • KSH: Március 12-ig lehet tesztelni a megújuló összefoglaló (STADAT) táblarendszert

KSH: Március 12-ig lehet tesztelni a megújuló összefoglaló (STADAT) táblarendszert

Megújul a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló (STADAT) táblagyűjteménye. A KSH az új formai és funkcionális elemeket tartalmazó webes mintafelület véleményezésében kéri a felhasználók együttműködését. A cél, hogy a március 12-ig adható felhasználói észrevételeket még a rendszer áprilisi megjelenése előtt megismerje a hivatal.

A www.ksh.hu oldalon található összefoglaló (STADAT) táblák a legfontosabb statisztikai adatokat, mutatókat tartalmazzák. Megújításuk az utolsó szakaszába lépett: folyamatban van a táblák összeállítása, elkészült az új formai és funkcionális elemeket tartalmazó felület, amelyen béta verzióként a lakás témakör tábláit teszi elérhetővé a hivatal. A teljes körűen átalakított táblarendszer áprilistól lesz elérhető.

A KSH március 12-ig várja a felhasználók észrevételeit a mintafelületen. Visszajelzéseiket a bétaverzió lakás táblái alatt elérhető „Hasznos volt ez a tartalom?” gombra kattintva, a megnyíló rövid értékelő lapon oszthatják meg.

 

A táblarendszer tartalmi és formai fejlesztését a felhasználók korábban felmért igényeire alapozta a hivatal. A fejlesztés célja a felhasználhatóság javítása volt, ezért a táblák egy egységes tartalomjegyzékben kereshetők, a több oldalas lapozható formátum helyett görgethető táblák jelennek meg, illetve a letölthető Excel struktúrája jobban támogatja az adatok további felhasználását és elemzését.

 

A teszteléshez a következő linken érhető a webes felület: http://www.ksh.hu/stadat_beta

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…