2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Fontos térségi út újult meg Borsod megye északi részén

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv megvalósítása során az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) útfelújítási projektjeinek gazdája a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A régióban 2009-ben a négy és öt számjegyű mellékutak közül összesen csaknem 320 kilométernyi közút újul meg.

 

A felújított kilométerek számát és a ráfordítást tekintve kiemelkedő projektnek számít a Serényfalva–Ragály összekötő út (2601-es út) teljes hosszának, valamint a ho zzá csatlakozó Sajókaza–Aggtelek–Szín összekötő út (2603-as út) 27-es főútig tartó szakaszának a felújítása. A munkálatok májusban kezdődtek a Colas Építő Zrt. kivitelezésében, és most jutottak az átadás-átvételig. Ebből az alkalomból Ragályon tartottak projektbemutató sajtótájékoztatót csütörtökön, amelyen megjelent és beszédet mondott Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, valamint Gúr Nándor és Gyárfás Ildikó a térség országgyűlési képviselői is. Az ünnepélyes szalagátvágásra a két út találkozásánál került sor.

A 46 kilométernyi mellékút felújítására több mint 1 milliárd forintot fordíthattak, amit az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatása tett lehetővé.

A felújítási projektben érintett útszakaszok (2601 és 2603 jelű út):

Fontos térségi út újult meg Borsod megye északi részén

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek