2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Szilveszter éjfélig lehet szavazni az Év Kórházára – már több mint 1100 szavazat érkezett

Szilveszter éjfélig lehet szavazni az Év Kórházára – már több mint 1100 szavazat érkezett

Az Év Kórháza szavazás weboldalán, a www.azevkorhaza.hu internetes felületen már több mint 1100-an szavaztak kórházakra. Az elmúlt négy év szavazásának menetéhez hasonlóan idén is 5 kategóriában lehet szavazni minden hazai állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő kórházra és klinikára, 2009. december 31-én éjfélig. A közlemény kiadásának napján a Sopron Erzsébet Oktató Kórház vezeti az összesített rangsort.

 

Az Év Kórháza szavazás azzal a szándékkal indult el négy évvel ezelőtt, hogy megmutassuk a hazai egészségügyi ellátás színvonalát és a pozitív példákra hívjuk fel a figyelmet – hangsúlyozta Kocsis Gábor, a program főszervezője.

Évről évre tízezrek vállalkoztak a véleménynyilvánításra az alábbi öt kategóriában: orvos-szakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás (elhelyezés, étkeztetés stb.), környezet, tisztaság.

 

Jelen pillanatban – ha mind az öt kategória szavazatait figyelembe vesszük – a Sopron Erzsébet Oktató Kórház vezet, a második helyen az SE ÁOK Transzplantációs és Sebészeti Klinika, a harmadik helyen pedig a balatonfüredi Állami Szívkórház áll.

 

A jövő év januári, Magyar Tudományos Akadémián tartandó ünnepélyes eredményhirdetésen az öt kategória-győztes mellett kihirdetjük az abszolút győztes intézményt, amely egy évig viselheti a megtisztelő Az Év Kórháza kitüntetést, emellett a HáziPatika.com idén is korszerű számítástechnikai eszközökkel jutalmazza a győzteseket, ezzel is segítve a szűkös anyagi forrásból gazdálkodó egészségügyi intézmények működését.

 

2008-ban a győztes a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, második a SE ÁOK Kardiológiai Központ lett, a harmadik helyen pedig a Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézet végzett. A BAZ megyei kórház külön-külön az orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet valamint infrastruktúra kategóriákban is az első helyen végzett, míg ellátás kategóriában a Dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Közhasznú Társaság végzett. A legtisztább kórháznak 2008-ban a Zirc Városi Erzsébet Kórház-Rendelőintézetet választották.

 

Fontos információ, hogy idén a szavazás menete a korábbi évek gyakorlatához képest módosult, hiszen az új rendszerben minden interneten leadott szavazatot egy alapdíjas SMS elküldésével kell megerősíteni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek