2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Félmilliárd forintot vittek el Miskolcról

A tapolcai medenceépítéssel kapcsolatos egyéb beruházásokat sem bírják miskolci cégekre bízni. Lista van, magyarázat nincs.

Összesen több mint félmilliárd forint értékben egy budapesti, egy kaposvári, egy pécsi, egy ürömi és egy zalaegerszegi cég, illetve egy győri egyéni vállalkozó nyerte azokat a miskolci önkormányzat által kiírt közbeszerzéseket, amelyekről Földesi Norbert csütörtökön számolt be sajtótájékoztatón. A szocialisták miskolci frakcióvezetője összesen 7 darab közbeszerzés eredményét ismertette, ezek kivétel nélkül a tapolcai medenceépítéshez köthető beruházások voltak. A lista azonban nem teljes, Földesi azt követeli, hogy a többi, szintén a tapolcai medenceépítéshez köthető közbeszerzés eredményét a Miskolci Naplóban hozza nyilvánosságra a fideszes városvezetés. Ha ez ezen a hétvégén sem történik meg, a Közbeszerzési Értesítőben megjelentek alapján megteszik ezt a szocialisták.

Földesi elmondta: az elmúlt héten egyszer már felszólította a városvezetést a közbeszerzési eredmények ismertetésére, de dr. Kriza Ákosék erre nem reagáltak, nem tették közzé a városi lapban a döntéseket. A szocialista frakcióvezető szerint nyilván azért, mert egész egyszerűen vállalhatatlan, hogy egyetlen miskolci cég sincs a nyertesek között. Ráadásul a meghívottak között is alig található olyan cég, amely Miskolcon működik.

Ezért döntött úgy, hogy részekre bontva ő maga ismerteti az eredményeket. Az első alkalommal, csütörtökön, hét beruházásról számolt be.

Ezek közül a legnagyobb üzlet 149 millió forintot ér, azt a tapolcai medenceépítést amúgy is generálkivitelezőként végző zalaegerszegi cég, a ZÁÉV Zrt. nyerte. Feladatuk az Aradi sétány és a Hejő sétány átépítése, a tereprendezési munkák elvégzése. A pécsi Mecseki Magasépítők Kft. is sétányt épít, méghozzá a Fenyő utca vonalában, 122 millió forintért. Az ürömi Szauna Bau Kft. felel az épületgépészetért, 103 millió forintért. A kaposvári Z-Kapos Kft. locsolóhálózatot és sportpályát épít 35 millióért, a budapesti HOGE Orvosi Műszer Kft. pedig konyhatechnikai eszközökkel láthatja el a még mindig csak épülő, tapolcai strandnak mondott létesítményt, összesen 52 millió forint értékben.

A győri illetőségű Kacsákné Csetényi Réka egyéni vállalkozó két közbeszerzésen is sikerrel járt, világítóeszközöket, illetve kerti bútorokat és kiegészítőket szerezhet be, 25-25 millió forint értékben.

Földesi felhívta a figyelmet arra, hogy összesen egyetlen miskolcinak mondott céget sikerült egy-egy közbeszerzésre meghívni, de azokat is más cég nyerte meg.

Az MSZP frakcióvezetője szerint teljesen hiteltelen a fideszes városvezetés akkor, amikor azzal védekezik, hogy a szocialisták csak ne kritizáljanak, inkább örüljenek a közös sikernek, annak, hogy épül a tapolcai strand. Ezzel ugyanis az a gond, hogy Miskolctapolcán nem strand épül, s akik az annak hazudott létesítmény felhúzásában részt vesznek, azoknak – egy két alvállalkozótól eltekintve – közük sincs Miskolchoz.

A szocialisták csütörtöki sajtótájékoztatóján a közpénzből fenntartott Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. egyetlen médiuma (Miskolci Napló, Miskolc TV, minap.hu) sem vett részt, ahogyan dr. Mokrai Mihály önkormányzati képviselő szerdai tájékoztatójáról sem tudósítottak. Utóbbi esemény arról szólt, hogy hűtlen kezelés gyanújával ügyészségi nyomozás indult az úgynevezett floridázás ügyében, s az eljárás miskolci önkormányzati cégek vezetőit is érintheti.

forrás:eszakonline

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…