2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Legfontosabb tudnivalók a nemzetközi csomagküldésről

Manapság már egyre elterjedtebb, hogy nemcsak belföldön, hanem külföldön is küldünk egymásnak csomagokat. A nagy szolgáltatók kiterjedt nemzetközi hálózattal rendelkeznek, így igen gyorsan és könnyen tudunk küldeményeket eljuttatni akár egész Európában is.

 

Mire érdemes figyelni a külföldi csomagküldésnél?

 

Mivel ezekben az esetekben hosszú útra kel az általad küldött csomag, fordíts nagy figyelmet arra, hogy hogyan is kivitelezed a csomagolást. A DPD futárszolgálatnál kiemelten fontos az, hogy sérülés nélkül szállítsák le a csomagban lévő termékeket. Ezért használj töltőanyagokat, hogyha a dobozban lévő termék nem tölti ki teljesen a rendelkezésre álló teret. Így kerülheted el a leghatékonyabban a hosszú úton leselkedő veszélyeket.

 

A sértetlen célba érést szolgálja az is, hogyha megfelelő minőségű dobozt választasz, lehetőség szerint vízhatlant. Ezért érdemes legalább három rétegű kartondobozba csomagolni és nem olyan használt dobozokat igénybe venni, melyek már eláztak vagy megsérültek a korábbi csomagküldések során. Zárd le alaposan a küldeményt annak érdekében, hogy a szállítás során senki ne férjen hozzá és ne tudja azt kinyitni.

 

Hogyan tudod feladni külföldre a csomagot?

 

Az interneten keresztül ma már könnyedén megcímezhetjük a külföldre szánt küldeményeket is. A Csomagnet.hu oldalon felviheted a kalkulátorba a küldeményed adatait, ez alapján pedig garantálják, hogy a legjobb ajánlatot fogod megkapni a csomagküldésre. Könnyedén kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabbat, ezután pedig már alig maradt feladat.

 

Meg kell adnod saját adataidat, illetve a számlázáshoz, valamit a szállításhoz és csomagfelvételhez szükséges legfontosabb információkat. Add meg a címzett adatait, illetve ha vannak olyan extra információk, amiről a szállítónak tudnia kell, akkor ezekről is tehetsz említést. A szolgáltatási díjat egyszerűen, bankkártyával is rendezheted és biztos lehetsz benne, hogy a legtapasztaltabb csapat fogja kezelésbe venni a küldeményedet.

 

Miért a DPD-t válaszd a nemzetközi csomagszállításhoz?

 

A DPD az egyik legtapasztaltabb szolgáltató európai viszonylatban. 29 olyan ország van, ahova szállítanak. Tulajdonképpen a kontinensen szinte bárhová tudsz segítségükkel csomagot küldeni. Attól függően, hogy milyen távolságot kell leküzdeniük akár egy, de maximum hat munkanap alatt teljesítik a kézbesítést.

 

Annak érdekében, hogy ez megvalósulhasson, különböző zónákra osztották fel a szolgáltatási területüket. Ez alapján számolják ki, hogy mennyi lesz a várható szállítási idő, illetve az általad fizetendő csomagküldési díj. Ez a szolgáltató figyelmet fordít a környezettudatosságra is, ugyanis minden kilométert, illetve kiszállított csomagot szén-dioxid-semlegesen kézbesítenek. Külföldi csomagoknál bizonyos esetekben indokolt lehet a vámkezelés is, amiben szintén segítségedre lehet a DPD./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek