2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Vizsgálják a Hattyúk tava produkciót

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz számos beadvány érkezett az elmúlt napokban a Mania Promotion cseh székhelyű cég által szervezett, a Royal Russian Ballet 2016. február 27-i és 28-i „Hattyúk Tava” című balettelőadásaival kapcsolatban. A legtöbb panasz az előadás minőségére, illetve a nem megfelelő tájékoztatásra irányult. A bejelentések nyomán az NFH megkezdte a vizsgálódást.

A szervező cég álláspontja, mely szerint azon résztvevőknek, akik nem jelezték a helyszínen a problémájukat, nem áll módjukban visszatérítést nyújtani, az NFH véleménye szerint fogyasztóvédelmi szempontból aggályos. Nem zárható ki ugyanis a fogyasztó azon joga, hogy a szolgáltatás – jelen esetben az előadás – minőségével kapcsolatosan a szervezőnél utólag is panaszt tegyen, illetve vételár-visszafizetési vagy egyéb igénnyel éljen.

Mivel a rendezvényt egy cseh székhelyű vállalkozás szervezte, az érintett fogyasztók egyedi határon átnyúló panaszainak rendezésének érdekében az NFH szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ működik közre a cseh társközpont bevonásával. Fontos, hogy a fogyasztók a panaszukat a kapcsolódó dokumentumokkal (jegy, levelezés a céggel) együtt nyújtsák be az info@magyarefk.hu e-mail címre.

Az NFH a vizsgálódást folytatja, illetve az Európai Fogyasztói Központ törekszik arra, hogy a beérkezett panaszokat feldolgozza, és a fogyasztók részére bővebb tájékoztatást nyújtson a panaszkezelés további részleteiről.

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…