2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Uniós támogatással Biomassza üzem létesül Zagyvarékason

Uniós támogatással Biomassza üzem létesül Zagyvarékason

A Szatev Zrt. 426,5 millió forintot meghaladó EU-s pályázati támogatást nyert el a „Szerves anyagok és szerves hulladék kezelése, újrahasznosítása biomassza előállítása céljából a Szatev Zrt-nél” című pályázat keretében. A 2013. májusában kezdődött, 861 millió forint összköltséget meghaladó beruházással épülő üzem munkahely megtartást és munkahely teremtést is biztosít a környéken lakók számára.
A Szatev Zrt Zagyvarékason már 2001. óta folytat szerves hulladék feldolgozó tevékenységet. Az alapanyagot biztosító feldolgozó ipar folyamatos leépülése kapcsán szükségszerűvé vált, hogy a vállalat új, környezetbarát technológiát építsen ki, így most a korábban Baromfi vágóhídként üzemelt ipari létesítményt vásárolta meg a Zrt többségi tulajdonában álló cég.

A beruházás keretén belül olyan technológia kerül beépítésre, melynek a készterméke a mezőgazdaságban kerül felhasználásra, hatékonyabbá téve a szántóföldi hasznosítást és táptalaj utánpótlását. A megvásárolt ingatlanon lévő épületek erősen leamortizálódott állapotban vannak, így a pályázat keretén belül ezen üzemcsarnok külső homlokzata is megújításra kerül, korszerű nyílászárók beépítésével. Az új, jelenleg még Magyarországon egyedülállónak tekinthető technológia garantálja az üzem gazdaságos és hatékony működését, ezáltal is biztosítva a településen és környéken élők munkahelyét.

A cégről és a fejlesztésekről az alábbi oldalon találnak bővebb információkat: www.szatev.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek