2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Új beruházás a Star-Plusnál

Műanyag termékeket gyártó csarnokot adtak át Miskolcon
A műanyag alapú, főként ipari termékeket gyártó Star-Plus Műanyagipari Kft. új miskolci telephelyet adott át pénteken.

Tóth György tulajdonos elmondta, hogy a céget műanyag kerti bútorok és háztartási cikkek gyártására alapították meg 1990-ben, és ma 30 százalék a piaci részesedésük. Köszönetet mondott mindazoknak akik elősegítették az újabb pályázat megvalósulását.

A csaknem 900 millió forintba került telephely átadásán Czomba Sándor, a nemzetgazdasági tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta: elismerésre méltó, hogy egy cég válságos időszakban is hajlandó fejlesztésre, új munkahelyek teremtésére, százmillió forintok befektetésére, főként egy olyan gyárba, amely az ország egyik leghátrányosabb szegletében működik.
A kormány prioritása a leghátrányosabb helyzetű régiók támogatása, felzárkóztatása – tette hozzá az államtitkár.
Emlékeztetett arra, hogy a kormány 2020-ig egymillió új munkahely megteremtését tűzte célul, ami sok ilyen „kis” fejlesztésből jön össze. Czomba Sándor megjegyezte: ettől kisebb célt nem tűzhettek ki, mert „ennyi munkáskéz hiányzik a munkaerőpiacról”.
Az 1990-ben műanyag kerti bútorok és háztartási termékek gyártására alakult, Felsőzsolcán, Nyíregyházán és most már Miskolcon is gyárat működtető, csaknem háromszáz embert foglalkoztató Star-Plus barnamezős beruházásban építette meg miskolci gyárát, ahol műanyag alapú ipari termékeket is gyártanak.
A beruházáshoz majd’ 353 millió forintot nyert uniós és állami pályázaton a társaság, amely ennek a beruházásnak köszönhetően 45 dolgozóval növelte létszámát. A cég tavaly 4,6 milliárd forint árbevételt ért el, az idén pedig 5 milliárdot terveznek. A vállalkozás megalapítása óta minden évben nyereséges.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…