2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

UberX tesztüzem Budapesten

Budapest csatlakozik azon élenjáró európai városok növekvő táborához, ahol elérhető az Uber telekocsi szolgáltatása.

 A mai napon az UberX budapesti bevezetésével hazánkban is elérhetővé válik az Uber telekocsi utazásmegosztó szolgáltatás. Ezzel mi is csatlakozunk Európa okos közlekedési megoldásokat kínáló városaihoz. A számos európai városban már népszerű UberX alkalmazást a cég ezennel útjára indítja és ajánlja az utazásmegosztás e formáját a Budapestiek figyelmébe.

Az Uber innovatív okostelefon alkalmazása egyetlen gombnyomással valós időben köti össze az autóst az utassal.  Akár munkába vagy barátokkal szórakozni indulnánk, az UberX kedvező árú, biztonságos és megbízható fuvart kínál. Az UberX használatával – az anyagi előnyökön túl – Budapest jobb mobilitásához is hozzájárulhatunk.

Budapest az Európai Unió egyik jelentős városaként ideális az UberX tesztüzem elindítására.   Hazánk fővárosában körülbelül 600 000 autó közlekedik nagyon rossz kihasználtsággal. Naponta egy személygépkocsit átlagosan 1 óra hosszat 1.5 személy szállítására használnak, és a személyautók a nap fennmaradó 23 órájában állnak.

Az UberX bevezetésével a cég azt reméli, hogy egy olyan hatékony utazás megosztási platformot ad Budapestnek, amitől javul majd az autók kihasználtsága és azonos számú napi utazás akár 150 000 autó használatával is megoldható legyen.

A cég egy barátságos és megbízható alternatívát teremt a mindennapi közlekedésben már meglévő lehetőségek mellé. A budapesti mobilitás fejlesztésén túl hozzájárul a torlódások és a közlekedés negatív környezeti hatásaink a csökkentéséhez is.

Patrick Studener, az Uber magyarországi szóvivője így nyilatkozott:
“Nagyon izgatottak vagyunk az UberX budapesti tesztelése miatt. Az UberX egy elérhető, egyszerű és rugalmas választási lehetőséget nyújt. Utastársat közvetít a személygépkocsik kihasználatlan ülőhelyeihez, így a már úton lévő gépkocsikat hatékonyabban használhatjuk, miközben csökken a városok forgalmi és környezeti terhelése.”

Tehát mi is az UberX?

UberX egy technológiai platform, amely valós időben összekapcsol és információt közvetít önkéntes autós és utazni szándékozó között.

Mindenki, – aki vezetői engedéllyel és saját tulajdonú gépkocsival, valamint biztosítással rendelkezik,   21 évnél idősebb és feddhetetlen előéletű –  regisztrálhat az Uber felületén, amelyet az Uber minden esetben megvizsgál.

Az UberX Európa szerte már több nagyvárosban sikeresen működik, maximálisan megfelelve napjaink fogyasztói elvárásainak. Az alkalmazás segítségével az autóvezetők hatákonyabban használhatják autójukat, amely segít a forgalom csökkentésében, valamint alternatív lehetőséget kínál a fogyasztók – vagyis az utazni szándékozók – számára.

„Izgatottan várjuk az általunk kínált alternatíva további terjedését az UberX budapesti tesztüzemének elindulásával. Az UberX a közlekedés széleskörű fejlődésének része. Egy új és izgalmas platform, amely egyrészt megváltoztatja az utazási szokásainkat, másrészt Európa élenjáró városainak a jövőjét is alakítja. Mi a jövőt sokkal inkább az utazás megosztásában – nem pedig az egyedi autóhasználatban – látjuk, tehát az autók hatékonyabb kihasználásában és a közlekedés környezeti hatásainak csökkentésében hiszünk – mondta Patrick Studener.”


Az Uberről

Az Uber egy techonológia vállalat, amely egy okostelefon alkalmazáson keresztül összekapcsolja az autóst az utazni szándékozóval.  A közösségi sofőrkereső 46 ország 220 városában működik, és a világ változásait figyelve állandóan fejlesztés alatt áll.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…