2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Több száz magyar utast érintett a SkyEurope felszámolása
Több száz magyar utast érintett a SkyEurope felszámolása

Több száz magyar utast érintett a SkyEurope felszámolása

Több száz magyar utast érintett a SkyEurope felszámolásaA SkyEurope légitársaság felszámolása miatt a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségéhez (FEOSZ) érkezett panaszokkal érintett utasok száma meghaladta a 250-et – tartalmazza a FEOSZ keddi, az MTI-hez eljutatott összegzése. A közlemény jelzi ugyanakkor, hogy volt olyan fogyasztó is, aki már visszakapta a tervezett utazás repülőjegyének árát. Többségük azonban még mindig csak a felszámolási eljárás eredményétől függően kaphatja vissza pénzét. Azok az utasok, akik a szeptember 1-jei általános járattörlést követő két héten belül kívánták a légitársaság szolgáltatását igénybe venni, jegyárukon felül kártalanításra is jogosultak – emlékeztet a FEOSZ.
 
A fogyasztóvédő szervezet leszögezi: a fogyasztók számára komoly problémát okozott, hogy alternatív lehetőséget kellett igénybe venniük, amelynek komoly költségei voltak. Más légitársaságnál kényszerűen vásárolt repülőjegy, benzinköltség és autópálya-díj, szállodai átfoglalás összege, munkakiesés, a leggyakoribb költségek, amik terhelték az utasokat a SkyEurope csődje miatt.

Mindezek alapján a FEOSZ-nál úgy vélik, hogy a vissza nem térített jegyárak összege meghaladja a tízezer eurót. A felsorolt károk összege pedig szintén több ezer eurós nagyságú. Nem is beszélve az EK rendelet által biztosított kártalanítás összegéről.

A SkyEurope Airlines, a.s. légitársaság felszámolásának elrendelését követően viszont a fogyasztók csak a felszámolási eljárás keretén belül érvényesíthetik a továbbiakban a jogaikat.

Ennek érdekében a FEOSZ a beérkezett panaszokat továbbította az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület által működtetett Európai Fogyasztói Központhoz, a repülőjegy árának és a további költségek visszatérítésének érdekében. A Központ felveszi a kapcsolatot az érintett fogyasztókkal és segítséget nyújt a szlovák nyelvű űrlap kitöltésében, valamint a további jogi lépések megtételében is tanácsot ad.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…