2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Szingapúr Budapesten

 Budapest – Szingapúri – magyar üzletember találkozót szervezett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Singapore Business Mission, Tony Tan Keng Yam szingapúri elnök hivatalos magyarországi látogatásához kapcsolódóan. A találkozón Szingapúrt Vivian Balakrisnan, környezetvédelmi és vízgazdálkodási miniszter valamint a Szingapúri Üzleti Szövetség elöljárói, hazánkat Szatmáry Kristóf, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Bilek Péter, a HITA kormányzati kapcsolatokért felelős elnökhelyettese képviselte.

Az eseményen 14 szingapúri, valamint több mint 100 magyar vállalat elöljárója vett részt, hogy a keleti nyitás stratégiájának jegyében minél több üzleti kapcsolat létrehozását kezdhessék meg.

 

A szerdai napon megrendezett szingapúri – magyar üzletember találkozó részvevőinek célja, hogy a már Magyarországon jelenlévő szingapúri beruházók, úgy mint az elektronikai iparban tevékenykedő Flextronics, – amely 6300 főnek ad munkát hazánkban -, valamint a kisebb, de csaknem félszáz embert foglalkoztató, fémiparban érdekelt Patek Precision Kft. mellett, még több szingapúri cég számára tegyék vonzóvá a magyarországi befektetések  lehetőségét, valamint bemutassák az ázsiai városállam kínálta potenciális exportlehetőségeket.

 

Bilek Péter a HITA kormányzati kapcsolatokért felelős elnökhelyettese nyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a gazdasági kormányzat célja a keleti nyitás stratégiájának keretében a dinamikusan fejlődő ázsiai piacokkal való együttműködés erősítése. Az elnökhelyettes elmondta, hogy Magyarország remek geográfiai elhelyezkedésének és kiváló logisztikai adottságainak köszönhetően kapu lehet a szingapúri cégek számára európai kapcsolataik fejlesztéséhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…