2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Súlyos következményei lehetnek a mulasztásnak

A NAV kiemelt figyelemmel kíséri a kettős könyvvitelt vezető, cégjegyzékbe bejegyzett vállalkozások elektronikus beszámoló közzétételi kötelezettségének teljesítését.

A NAV első alkalommal – akár 500.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírság kiszabása mellett – 30 napos határidő tűzésével hívja fel a mulasztó cégek figyelmét kötelezettségük teljesítésére. Amennyiben az adózó a felhívás ellenére nem teljesít, a NAV ismét felszólítja, 60 napos határidő tűzésével és újabb, immár 1.000.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírság kiszabásával. Ha az adózó továbbra sem tesz eleget kötelezettségének, a NAV az adószámát hivatalból törli és kezdeményezi a cég megszűntnek nyilvánítását.  

Figyelem! A jogerősen törölt adószámú adózó gazdasági tevékenység folytatására nem jogosult.

A beszámoló benyújtását követően célszerű, ha a beküldő ellenőrzi, hogy ügyfélkapujának értesítési tárhelyére megérkezett-e a visszaigazolás. Amennyiben a küldött beszámoló az e-beszamolo.kim.gov.hu honlapon (beszámoló keresés menüpont alatt) megtalálható, akkor az teljes bizonyossággal informatikailag is hibátlan küldést és tényleges közzétételt jelent.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Debrecen Business Forum 2024
A Kelet-magyarországi régió fejlődésének új perspektíváiról csaknem 300 üzleti szereplő - köztük a legnagyobb multinacionális vállalatok hazai vezetői…

További cikkek