2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Orrhosszal nyertek a borsodi diákok a pénzügyi vetélkedőn

Orrhosszal nyertek a borsodi diákok a pénzügyi vetélkedőn

Nem elég a fogalmakat ismerni, alkalmazni is tudni kell a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn

Két borsodi, egy hevesi és egy nógrádi csapat nyert a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő harmadik középdöntőjén.  A mostani fordulóban Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye diákjai játékos formában mérték össze pénzügyi tudásukat. A tapasztalatok szerint a gyerekek számolós, feleletválasztós feladatokkal boldogulnak a legkönnyebben.

2015. április 28-án Miskolcon került sor a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő idei harmadik középdöntőjére. A versenyen Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye diákjai képviseltették magukat, összesen húsz, korosztályonként 5-5 csapat. A mostani regionális középdöntőn a korosztályonkénti  kategóriák győztesei a júniusi budapesti döntőn találkoznak majd, hogy kiderüljön, kik lesznek 2015 legjobb diák pénzügyesei.

A zsűri tagjai között foglalt helyet Horváthné Galamb Andrea, a K&H Bank miskolci fiókigazgatója, a zsűri elnöke, Uri Mariann, az Észak-Magyarország megyei napilap szerkesztője, valamint Hoskó Orsolya és Dr Tózsa-Rigóné Dr Nagy Judit, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Miskolci Tankerületének munkatársai. „Nagyszerű látni, hogy a diákokat mennyire érdeklik a pénzügyek. Bízunk benne, hogy a játékos feladatokon keresztül elsajátított ismeretek révén ezek a gyerekek felnőttként is okos pénzügyi döntéseket tudnak majd hozni” – mondta Horváthné Galamb Andrea.

Az 1-2. osztályosok kategóriájában a Pénzmanók nevű csapat nyert, a Hatvani Szent István Általános Iskola képviseletében, a 3-4. osztályosok kategóriájában a mezőkövesdi MÁAMIPSZ Mező Ferenc Tagiskola tanulói, a Mező szorgos hangyái nevű csapat került ki győztesen. Az 5-6. osztályosok kategóriájában a Bank(ok)osok nevű csapat végzett az első helyen a szécsényi Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium képviseletében, míg 7-8. osztályosok kategóriájában a Kamat-Kommandó  nevű csapat gyűjtötte össze a legtöbb pontot, ők a miskolci Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda képviseletében vettek részt a versenyen.

A vetélkedő iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés pedagógusok és diákok részéről egyaránt. Idén másfélszer többen jelentkeztek, mint tavaly, összesen 272 település 435 iskolájából 1 667 csapat küldte el az első, online fordulós feladatok megoldását, vagyis több mint 6 800 kisdiák mérte össze pénzügyi tudását országszerte.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek