2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Orbán: a 2010-es büdzsé az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése
Orbán: a 2010-es büdzsé az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése

Orbán: a 2010-es büdzsé az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetése

Orbán: a 2010-es büdzsé az elmúlt 20 év legveszélyesebb költségvetéseOrbán Viktor szerint a jövő évi büdzsé az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése, amely nem kezeli, hanem mélyíti Magyarország gazdasági válságát. A Fidesz elnöke ezt hétfőn Budapesten, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportjának évadnyitó, zárt frakcióülése után mondta újságíróknak. „Ha ezt így elfogadja a parlament, ez azt jelenti, hogy sok iskolára kerül lakat, az egészségügyi intézmények, kórházak, rendelők nem fogják tudni ellátni a betegeket. A nyugdíjasoktól ismét rengeteg pénzt vesznek el, tehát az ő életlehetőségeik is szűkülni fognak” – fejtette ki Orbán a 2010-es költségvetésről, amelynek tervezetét pénteken nyújtotta be a pénzügyminiszter a parlamentnek.

A Fidesz elnöke elmondta, a frakcióülésen is szó volt a büdzséről, de nem ő volt az előterjesztő, hanem Varga Mihály volt pénzügyminiszter. „Az álláspontunk továbbra is változatlan: ez a költségvetés nem kezeli, hanem mélyíti Magyarország gazdasági válságát, óriási veszélyt jelent a jövőre nézve” – közölte a pártelnök. Véleménye szerint minden okuk megvan arra, hogy ezt a büdzsét elutasítsák. Emellett megjegyezte, ahogyan minden évben tették, idén is adnak be módosító indítványokat.

Arra az újságírói kérdésre, lát-e reális esélyt a költségvetés visszavonására, Orbán Viktor azt mondta: a Fidesz a visszavonást fogja követelni, hogy „mire jutunk, azt majd meglátjuk a vita végéig”. Mint fogalmazott, ellenzéki pártként az a dolguk, hogy mindentől, ami rossz, megpróbálják megvédeni az országot: „a költségvetés által megtestesített rossztól akkor tudnánk megvédeni az országot teljes egészében, ha a kormány visszavonná ezt a költségvetést”. Orbán Viktor pénteken a Fidesz országos gyűlésén szólította fel a kormányt a büdzsé visszavonására.

A hétfői évadnyitó frakcióülés után arra a kérdésre, mit szól a Képviselői Irodaház mellett, az Olimpiai parkban zajló demonstrációhoz, a Fidesz elnöke úgy válaszolt: úgy látja, egyre szaporodnak Magyarországon azok a társadalmi csoportok – például nemrégiben az esztergomi szülők, most pedig a roma kisebbséghez tartozók -, amelyek nem remélnek megoldást a gondjaikra a mostani kormányzattól, és egyre-másra a Fideszt, illetve személyesen őt keresik meg a gondjaikkal. „Ezt én megtiszteltetésnek veszem (…), de amíg kormányon nem leszünk, addig nincsenek a kezünkben eszközök” – emelte ki, hozzáfűzve: továbbra is azt tudja mondani, ne adják fel, helyes, ha megfogalmazzák követeléseiket, forduljanak a Fideszhez, „ezeket mi mind begyűjtjük, és ha kormányra fogunk kerülni, akkor az érintett csoportokkal együttműködésben megtaláljuk a megoldásokat a bajaikra”.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…