2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Online tréningekkel segíti a HEPA a KKV-k exporttevékenységét

Online tréningekkel segíti a HEPA a KKV-k exporttevékenységét

A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) elindította az „Exportakadémia lépésről lépésre” című online képzését, amely gyakorlatorientált tudásanyagokkal segíti a magyar KKV-k külpiaci pozícióinak megőrzését, export tevékenységük kockázatainak csökkentését a válsághelyzetben.  Az online képzési felület térítésmentes kurzusokat biztosít export, külpiaci tevékenység, valamint menedzsment ismeretek és személyes képességfejlesztési, hatékonyságnövelési témákban.

A világszintű COVID-19 járvány okozta gazdasági visszaesés következtében előtérbe kerülnek az állami intézmények, így a HEPA szerepvállalása is a hazai vállalkozások támogatásában. „Küldetésünknek tekintjük, hogy a magyar export továbbra is a gazdasági növekedés hajtóereje legyen” – jelentette ki Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója. A vezérigazgató kifejtette, hogy „a HEPA stabil és megbízható partnere kíván maradni a magyar vállalkozásoknak. Ügynökségünk kiemelt szerepet tölt be a válsághelyzetbe került KKV-k támogatásában, ezen keresztül a krízishelyzet kezelésében, a károk minimalizálásában, valamint az export fejlesztésén keresztül a gazdaság stabilizálásában is. Meglévő eszköztárunkkal, nemzetközi partnerhálózatunkkal és finanszírozási, forrásközvetítési, képzési tevékenységünkkel segítjük a magyar vállalkozásokat, hogy a nemzetközi korlátozások feloldását követően képesek legyenek nem csupán visszatérni az exportpiacaikra, hanem akár új külpiacokra is beléphessenek. Mindezt olyan modern digitális eszközökkel biztosítjuk partnereink számára, amelyek nem igényelnek közvetlen partner kontaktot.”

A megváltozott körülményekhez alkalmazkodva a HEPA a járvány idejére felfüggesztette a személyes jelenlétre építő tréningkínálatát, és a több éve sikeresen működő Exportakadémia képzésportfólióját a digitális oktatási térben is elérhetővé tette. A válság kezelésére fókuszálva az e-learning, valamint online videókonferencia képzések középpontjába a kockázatok csökkentésével, a partnerkapcsolatok megőrzésével, valamint a válsághelyzetek menedzselésével és kommunikálásával kapcsolatos előadások, konzultációk kerültek.

Az e-learning platform kezdő szinttől haladó szintig 8 modulban, összesen 36 órányi képzési tartalmat kínál a HEPA ügyfeleinek az export és külpiaci megjelenés, valamint készségfejlesztés témakörökben. Az egyes képzések modulárisan egymásra épülnek, bemutatják az export alapfogalmait, az export támogatás hazai intézményrendszerét, valamint a külpiaci marketing és promóciós stratégia kialakítását. A gyakorlati külkereskedelem és export finanszírozás modulok többek között a kockázatos ügyletek elkerülésében, a megfelelő fizetési módozatok kiválasztásában és az árfolyam kockázat kezelésében nyújtanak útmutatást, valamint ismertetik az igénybe vehető finanszírozási lehetőségeket.

A videókonferencia rendszer segítségével, heti rendszerességgel megtartott konzultációk keretében olyan témák elérhetőek, mint a válságmenedzsment és kríziskommunikáció vagy az innováció és üzleti tervezés a válságban. Emellett a nemzetközi adás-vételi szerződések kritikus pontjai, a szállítmányok biztosítása és a logisztikai rendszerek átalakulása vonatkozásában is alapos felkészítést biztosít. A gazdaság újraindításához kapcsolódó vállalkozásfejlesztést online értékesítés és Skype tárgyalástechnika tréningek segítik. A konzultációkat meghívott szakértők és gyakorló exportőr cégek vezetői tartják, akik a képzések keretében biztosítanak útmutatást és mutatnak be jógyakorlatokat.

 

A HEPA e-learning felületét az egyetemi hallgatók számára is elérhetővé tette. Az egyetemisták Neptun azonosító kódjuk megadásával tudnak a rendszerbe belépni. A HEPA e-learning rendszere gyakorlati szemléletmóddal, esettanulmányokkal egészíti ki a hazai felsőoktatás digitális oktatási rendszerét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek