2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Okos város koncepciót dolgoznak ki Miskolcon

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) és Miskolc, hogy közösen dolgozzák ki azt az okos város koncepciót, amellyel a település a polgárainak élhetőbb, vállalkozásainak pedig kedvezőbb befektetői környezet biztosít.

Hans-Günter Hogg, az ÉMÁSZ Nyrt. igazgatóságának tagja az észak-magyarországi közcélú villamosenergia-ellátás megkezdésének 120. évfordulója alkalmából pénteken tartott ünnepség után az MTI-nek elmondta, az élhető városok irányításában és fejlődésében az intelligens rendszerek alapvető szerepet játszanak. Ebben vállalhat szerepet egyebek mellett a közvilágítás területén az ÉMÁSZ.

Kifejtette, ennek lényege, hogy innovatív megoldásokkal, például az energiatakarékos lámpákkal csökkenthető a széndioxid-kibocsátás. A lámpák csak akkor világítanak, amikor jön egy gyalogos, egy kerékpáros vagy egy autó.

Kitért az e-töltőállomások hálózatára, az elektromos autók ugyanis véleménye szerint néhány éven belül a közúti közlekedés szerves részét fogják képezni. Budapesten és Miskolcon is van már töltőállomás – fűzte hozzá.

Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke emlékeztetett: Magyarország északi részén a villamosenergia-ellátás Egerben kezdődött 1894 novemberében.

Fotó:Lévai Anikót, Orbán Viktor miniszterelnök feleségét, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetét (j) köszönti Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ társaságcsoport igazgatóságának elnöke (b) az észak-magyarországi közcélú villamosenergia-ellátás megkezdésének 120. évfordulóján, az ÉMÁSZ Nyrt. jubileumi ünnepségén a Miskolci Nemzeti Színházban 2014. november 14-én. Középen Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára. Az ünnepségen stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (ÉMÁSZ) és Miskolc. – © MTI Fotó: Vajda János


– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…