2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A tokaji borvidék egészére kiterjesztik a termőhely-felmérést

A tokaji borvidék egészére kiterjesztik a termőhely-felmérést

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék teljes területére kiterjesztik a termőhely-felmérést a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tokaj Kereskedőház Zrt. megállapodása alapján – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.
A tájékoztatás szerint a felmérés adatai elősegítik a szőlőművelési módszerek fejlesztését, valamint az ültetvények megújítását.

A borvidék összes szőlőtermelője részletes adatokat kap majd saját földjei és ültetvényei adottságairól is, így minden gazdálkodó megalapozottan dönthet arról, hogy saját parcelláin milyen “boralapanyag” előállítására törekedjen száraz, átlagos, vagy a szokásosnál csapadékosabb időjárású években.

A megállapodás értelmében a Tokaj Kereskedőház vállalja, hogy a szőlőterületek vizsgálatát saját költségén, a szükséges képesítéssel rendelkező szakemberek bevonásával végzi el.

A 2013 őszén elindult felmérés első szakaszában a cég ültetvényellenőrei 1100 hektár területen, csaknem 3600 parcellán már elvégezték a munkát, most a borvidék szőlőművelésbe bevont, illetve potenciálisan bevonható teljes területére, azaz mintegy 11 ezer hektárra terjed ki a felmérés, amellyel várhatóan 2015. tavaszára végeznek.

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek