2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Okos Pont

Megkezdődött a „Miskolc és Felsőzsolca városok közösségi közlekedésének infrastrukturális fejlesztése”, az Okos Pont Projekt. Az ÉMOP 5.1.2-09-2009-0007 jelű pályázata az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, 343.046.406 Ft összköltség mellett, 291.589.445 Forint összegű támogatással. Miskolcon olyan utastájékoztatási rendszer jön létre, amelynek köszönhetően a buszmegállókban információt kaphatunk a menetrendről, a buszok tartózkodási helyéről, a várakozási időről. S ha szeretnénk, mindezt a mobilunkon is.

A fejlesztéssel elérni kívánt hosszú távú cél a közösségi, elsősorban az autóbusz-közlekedés versenyképességének javítása az egyéni motorizált közlekedéssel szemben. A projekt rövid távú célja az autóbusz közlekedést érintően olyan utastájékoztatási rendszer bevezetése, amely a közösségi közlekedés szempontjából meghatározó megállókban információkat nyújt a járatok menetrendjéről, az autóbuszok tartózkodási helyéről, a megérkezésig történő várakozási időről. Ezek az információk, adatok a beruházást követően a mobiltelefon hálózat szolgáltatásainak felhasználásával az egyéni kommunikációs eszközökön is lekérdezhetővé válik.

A projekt hatása túlmutat az érintett Miskolc- és Felsőzsolca város határain, tekintettel arra, hogy az agglomerációba további 39 település tartozik, amelyben a miskolci és felsőzsolcai lakosság mellett további mintegy 100 000 ember él.
A 2013. év végére tervezett megvalósítás során, az 54 megállóhelyi, 2 végállomási és 4 csomóponti tájékoztató eszközökön a vizuális kijelzés mellett hang alapú tájékoztatást is kap az utazóközönség, továbbá 170 autóbusz GPS-es jármű adatgyűjtő egységgel, járműfedélzeti vezérlő egységgel, járműfedélzeti kihangosítással és járatazonosító hangosítással lesz felszerelve.
A Projekt keretén belül megvalósul az utazóközönség komfortjának növelése a város legforgalmasabb csomópontjában, az Újgyőri főtér végállomáson, ahol az akadálymentesség szem előtt tartásával kialakításra kerül egy új utasváró terem, az induló állások járdasziget szegélyeinek süllyesztése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek