2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Miskolcon új gázmotor a MIHŐ-nél

Miskolcon új gázmotor a MIHŐ-nél

Miskolcon új gázmotor a MIHŐ-nélA Futó utcai lakótelep 319 lakásának fűtését és melegvízzel történő ellátását szolgálja majd az a villamos-energiatermelésre is alkalmas gázmotor amelyet ma kamionnal szállították és telepítettek a Futó utcai kazánház szomszédságába. A kivitelező ígéri, hogy az előkészítő munkák után a berendezés próbaüzeme már áprilisban elkezdődhet.

A gázmotort nagy körültekintéssel emelték be a korábban már előkészített betontalapzatra, miként a konténer tetejére került berendezések elhelyezésénél is nagy óvatossággal jártak el a helyszínen a szakemberek.

A fejlesztéssel az országos villamos-energiahálózaton keresztül értékesíteni kívánt energia várhatóan körülbelül 50 millió forint árbevétel többletet fog eredményezni a MIHŐ Kft. nek.

Tanka Sándor műszaki igazgatóhelyettes, valamint a berendezés kivitelezője kiemelte, hogy a technológia alkalmazása környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható. A szakember ezenkívül a gázmotor műszaki jellemzőiről is beszélt.

Burka Gábor a Huntraco Kereskedelmi és Szolgáltató Kft műszaki vezetője lapunknak elmondta, hogy a gázmotoros kiserőmű villamos teljesítménye a kitermelésből származik.

A beruházást másfél évvel ezelőtt kezdték el kidolgozni, és a beruházás meghaladta a négyszáz millió forintot.  Az elkövetkezendő hetekben végzik majd a szakemberek a gázmotoros kiserőmű készre szerelését illetve illesztését a Futó utcai kazánház távfűtő és villamosenergetikai rendszeréhez.

A kivitelezés befejezését március végére tervezik, és áprilisban már várhatóan a próbaüzem is elkezdődik a Futó utcai új beruházásnál.

 

Vajtó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…