2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Mintegy hetvenezren léptek vissza a tb nyugdíjrendszerbe

Mintegy hetvenezren léptek vissza a tb nyugdíjrendszerbe

Mintegy hetvenezren léptek vissza a tb nyugdíjrendszerbeTavaly december végéig 69.469 magánnyugdíjpénztári tag kérte visszalépését a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerbe – közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). Öregségi nyugellátásának módosítását 1.823 olyan pénztártag kérte, aki már részben magánnyugdíjpénztári szolgáltatásban részesült. A tb rendszerbe visszalépésre egy tavalyi törvénymódosítás nyomán közel 123 ezer pénztártag számára nyílt meg a lehetőség, őket a felügyelet erről levélben értesítette.

A magánnyugdíjpénztárak december 31-ig a beérkezett kérelmekből 45.292 pénztártagét, illetve 1.017 volt pénztártagét fogadták el, a további kérelmek feldolgozása folyamatban van – közölte a felügyelet.

Azon pénztártagok egyéni számlájának piaci értéke, akik már elfogadott kérelemmel rendelkeznek, közel 74,87 milliárd forintra rúg. A visszalépések kapcsán az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) részére állampapírban 50,22 milliárd forintot adtak át, a Magyar Államkincstár (MAK) részére pedig 6,51 milliárd forintot utaltak vissza.

A nyugellátásuk módosítását kérő volt pénztártagok egyéni számlájának összege közel 1,25 milliárd forintot tesz ki, ebből 1,04 milliárd forintot utaltak vissza a Nyugdíjbiztosítási Alapnak.

Az egyéni számlaösszegek és a visszautalt összegek közötti eltérés oka, hogy a pénztárak december 31-ig csak az elfogadott kérelmek egy részét tudták átutalni, a további átutalásokra az idei év elején kerül sor.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek