2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Minden eddigi rekordot megdöntött a pénzügyi versenyre jelentkezők száma

Minden eddigi rekordot megdöntött a pénzügyi versenyre jelentkezők száma

4700 kisdiák méri össze idén tudását

Minden eddiginél nagyobb az érdeklődés az idén negyedik alkalommal elindított K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő iránt.

Idén 4700 általános iskolás diák méri össze a tudását a tavalyi közel 3000-hez képest. A csapatok az első, online fordulóban 1081 pályázatot nyújtottak be jobbnál jobb megoldásokkal. A legtöbben Pest megyéből jelentkeztek a versenyre, és ahogy tavaly is, idén is az ország keleti fele aktívabb.

 

Évről évre nő a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn résztvevő általános iskolások száma. Idén minden kategóriában megdőlt a tavalyi rekord: 224 település 350 iskolájából 1081 érvényes pályázat érkezett. Ebben az évben 4700 diák méri össze pénzügyi tudását az első, online fordulóban. Az előző évhez képest másfélszeresére nőttek a számok.

 

A legaktívabb megye idén is Pest lett: 192 csapat jelentkezett innét, ez a szám tavaly 151 volt. Továbbra is a második legfiatalabb korosztályt érdekli leginkább a pénzügyi verseny, a tavalyi év után idén ismét a 3-4. osztályosok közül került ki a legtöbb nevező. Idén ebből a korcsoportból 363 csapat küldött be megfejtést. Két évvel ezelőtt még a 7-8. osztályosok vezettek toronymagasan.

 

„Nagyon örülünk a jelentkezések magas számának, különösen annak, hogy a második legfiatalabb korcsoportban már két éve a legmagasabb a nevezések száma. Nem lehet ugyanis elég korán elkezdeni a tudatos pénzkezelésre nevelést. Büszkék vagyunk arra is, hogy négy év alatt az ország szinte minden településére eljutott a vetélkedő híre. Bár a legtöbben Pest megyéből jelentkeztek, egészen kis határ menti településről is kaptunk megoldást” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűritagja.

 

Március elejére, a zsűri értékelése után kiderül, mely csapatok jutottak be a középdöntőbe. Régiónként és korosztályonként 5-5 csapat méri össze a tudását március-áprilisban. A döntőre Budapesten kerül sor június elején.

 

A háromfordulós versenyt kiíró K&H Bank különdíjas kategóriát is indított: a legtöbb diákot felkészítő tanár ajándékutalványt kap. Idén a szegedi Tabán Általános Iskola pedagógusa, Machánné Tatár Rita lett a győztes, 52 csapatot nevezett, így összesen 185 diákot készített fel a versenyre. Ebből az iskolából nevezték idén a legtöbb csapatot is. A legtöbb jelentkező csapat a városok közül Budapestről érkezett, ahogy tavaly is, tavaly 101 csapat, idén 115 csapat nevezett a fővárosból. Nincs változás abban a tekintetben sem, hogy az ország keleti fele évek óta aktívabb a jelentkezések számát tekintve a nyugati megyékhez képes.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…