2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Május 20. kapcsán a fontosabb tudnivalókról

Május 31.: Újabb fontos határidő közeledik

Május 31.: Újabb fontos határidő közeledikA társasági adóbevallás adóhatósághoz történő benyújtási határideje május 31-e. Ez a dátum ráadásul egybe esik az éves beszámoló letétbehelyezésének határidejével is.

A közelgő határnapra tekintettel felhívjuk Adózóink figyelmét, hogy a számviteli törvény és a cégtörvény szerint minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozó köteles éves beszámolóját az adott üzleti év mérleg-fordulónapjától számított 150 (bizonyos esetekben 180) napon belül letétbe helyezni és közzétenni.

Az éves mérlegbenyújtás elmulasztása súlyos szankciókkal járhat: adószám-felfüggesztés, vagy akár a cég megszüntetése lehet a következmény.

2009. május elsejét követően a vállalkozások beszámolóikat a kormányzati portálon (ügyfélkapun) keresztül, elektronikus úton nyújthatják be a Céginformációs Szolgálat részére. A szolgálat a beszámoló megérkezését visszaigazolja a vállalkozásnak, és továbbítja a kapcsolódó űrlapot az adóhatóságnak. Ez alapján értesül az APEH arról, ha valamely cég nem teljesíti letétbe helyezési, közzétételi kötelezettségét.

 

 

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal

Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek