2021. 10. 21. csütörtök

Orsolya
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Jót tesz a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak

Közel 40%-kal több a foglalás az átlagnál Dübörögve startol az őszi szezon a turizmusban: közel 40%-kal többen foglaltak szállást a hosszú hétvégére – derült ki a Szallas.hu friss adataiból. Az átlagos foglalási érték 44 401 forint, és a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet. Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban.
Kedvez a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak a Szallas.hu legfrissebb adatai szerint: 37 százalékkal több a foglalások száma az átlagosnál. Jellemzően két éjszakás kikapcsolódásra adjuk a fejünket. „Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. – A legtöbben párban, 2 főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is, így az ünnepi hétvége sokaknak romantikázással telhet majd”. A szálláshely típusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban.
A foglalások átlagértéke 44 401 forint az őszi hosszú hétvégén. Ha SZÉP-kártyával fizetünk, körülbelül 68 100 forint értékben tesszük. A Szallas.hu adatai alapján a foglalások közel harmadát SZÉP-kártyával fedezik.
Eger, Budapest, Gyula lesz a legzsúfoltabb
A feltöltődésre vágyók kedvelt úti céljai közé tartoznak az őszi hosszú hétvége alatt a fürdővárosaink, valamint Budapest. A legvonzóbbnak ez alkalommal Eger, a fővárosunk és Gyula bizonyult. Bár lecsúsztak a dobogóról, Hajdúszoboszló, Sopron és Pécs is ott szerepel a 6 legnépszerűbb település között. A top tízben még Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad kapott helyet. Külföldi kikapcsolódás esetén a horvát riviéra helyett főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utazunk.
A top 10 legnépszerűbb hazai település a hosszú hétvégén
1. Eger
2. Budapest
3. Gyula
4. Hajdúszoboszló
5. Sopron
6. Pécs
7. Hévíz
8. Debrecen
9. Szeged
10. Szilvásvárad

A top 10 legnépszerűbb külföldi település a hosszú hétvégén
1. Zakopane (Lengyelország)
2. Prága (Csehország)
3. Krakkó (Lengyelország)
4. Torockó (Románia)
5. Poprád (Szlovákia)
6. Szluin (Horvátország)
7. Tátralomnic (Szlovákia)
8. Zár (Szlovákia)
9. Bécs (Ausztria)
10. Nagyvárad (Románia)

A top 5 legkeresettebb szálláshely típus a hosszú hétvégén
1. vendégház
2. apartman
3. panzió
4. hotel****
5. hotel***

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum