2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Ilyen még nem volt: magyar gyárat jelöltek Európa TOP 3 gyára közé!

Ilyen még nem volt: magyar gyárat jelöltek Európa TOP 3 gyára közé!

Először sikerült egy magyar vállalat gyárának bekerülnie az Strategic Manufacturing Awards jelöltjei közé Düsseldorfban.  A  World Trade Group ugyanis idén a HELL ENERGY szikszói gyárát nevezete Európa három legjobbja közé. A „Globális és Világszínvonalú Gyártás” kategóriában a magyar energiaital-gyártó vállalat töltőüzeme mellé egy angliai és egy amerikai világcég gyárai kerültek. A gyárak „Oscar-díjának” számító elismerést – amelyet korábban olyan cégek nyertek el, mint a L’oreál, a Heineken, vagy a Toyota – a hónap végén, Németországban adják majd át.

A HELL ismét egy olyan nemzetközi sikerről számolhat be, amellyel korábban egyetlen magyar cég sem büszkélkedhetett: övé az a gyár, amely elsőként került a világ vezető gyárai közé!
A HELL frissen értesült, hogy bekerült a Stratégiai Gyártók Díjának 2012-es jelöltjei közé a „Globális és Világszínvonalú Gyártás” kategóriában. Az elismerést Európa vezető gyártói számára ítéli oda a World Trade Group, évről-évre a legjobb gyártási stratégiákat és legmodernebb, leghatékonyabb gyárakat keresve. A Stratégiai Gyártók Díját a korábbi években olyan világmárkák kapták meg többek között, mint az Alstom, Heineken, L’Oreal, Unilever, Toyota Motor Europe, Sara Lee.
Az immár hatodik éve kiosztott elismerést idén öt különböző kategóriában hirdették meg a szervezők, és a nemzetközi szakmai zsűri előválogatása alapján minden kategóriában a három legjobb vállalat kerülhetett a nomináltak közé. Rangját tekintve a gyártói szféra számára az „Oscar-díjhoz” hasonlítható elismerésről elit szakmai zsűri dönt, amelynek tagjai között tavaly olyan cégek vezetői szerepeltek, mint a Volvo Car Corporation igazgatója, vagy a Supply Chain Council európai elnöke.

A „Globális és Világszínvonalú Gyártás” kategória „shortlist”-jén a HELL mellett egy európai gyárral rendelkező amerikai és egy angol mamutvállalt szerepel. Ebben a kategóriában elsősorban a kiválóságot és az innovációt díjazzák, olyan nyerő gyártói stratégiákat keresnek, amelyek üzleti növekedést, extra termelési kapacitást és költséghatékonyságot eredményeztek. A jelölésről szóló értesítésben a World Trade Group munkatársai annyit elárultak, hogy a kategóriában nagyon erős volt a verseny és a zsűri nehezen tudta meghozni a végső döntést. Ez nem is csoda, hiszen a HELL mellett bejutott másik két vállalat is komoly nemzetközi szintet képvisel. Az amerikai Cognizant Technology Solutions, mely európai gyárát nevezte a versenyre, 145 ezer alkalmazottat foglalkoztat és a tavalyi forgalma meghaladta a 4,5 milliárd eurót! A angol Premier Foods pedig már többször is szerepelt a korábbi évek díjazottjai között, és szintén tízezer alkalmazottat foglalkoztató nagyvállalat, melynek tavalyi forgalma 2,4 milliárd euró volt.
„A kategóriában, amelyben neveztünk, már Európa legjobb három gyára közé kerülés, és a zsűri jelölése is óriási megtiszteltetés és persze nagyon fontos pozitív nemzetközi visszajelzés, amelyre nagyon büszkék vagyunk. Eddig „csak” az energiaital gyártók között ismerték el szikszói üzemünket a legmodernebbnek Európában, és most külön öröm, hogy a megítélt rangos szakmai jelöléssel azonban már Európa valamennyi gyárának az élbolyába tudtunk bekerülni!” – mondta el Tarsoly Elemér, a HELL ENERGY Magyarország Kft. gyárigazgatója.
A HELL szikszó gyáráról készült filmet az alábbi linken tekinthetik meg:
http://www.youtube.com/watch?v=k9hjSRO46T0&feature=plcp

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…