2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Hódítanak a magyar élelmiszerek Oroszországban

Oroszország észak-nyugati régiójának legjelentősebb élelmiszeripari seregszemléjén, a Peterfood 2013 szakkiállításon hét magyar gyártócég mutatkozott be a regionális és országos hatáskörű orosz élelmiszerláncok beszerzőinek. A gazdasági kapcsolatok kialakításához a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), a RIA Imperia helyi szervező cég, valamint a Szentpétervári Főkonzulátus Külgazdasági Irodája nyújtott elméleti és gyakorlati segítséget a résztvevőknek.

Az évente megrendezésre kerülő Peterfood Nemzetközi Élelmiszeripari Szakvásár és Kiállításon való magyar részvétel fontosságát az adja, hogy a hazai élelmiszerexport 9,4%-os oroszországi részesedése tovább erősödhet azáltal, hogy a magyar beszállítók közvetlenül Oroszország 40 legjelentősebb élelmiszeripari vállalatával, szupermarket hálózatok beszerzési vezetőivel, valamint a külföldi importőrökkel tárgyaltak.

A kiutazó magyar cégek elsősorban feldolgozott élelmiszeripari termékekkel jelentek meg a vásáron, a portfolió többségét a fagyasztott zöldség és gyümölcs, a feldolgozott húsipari termékek, a pálinka, a libamáj és  a csokoládé adta. Az orosz beszerzők kiemelten fontos szempontnak találták a magyar élelmiszerek hagyományos jó hírnevét és a termékek iránt növekvő fogyasztói igényeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Debrecen Business Forum 2024
A Kelet-magyarországi régió fejlődésének új perspektíváiról csaknem 300 üzleti szereplő - köztük a legnagyobb multinacionális vállalatok hazai vezetői…

További cikkek