2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Fiatalok álláshoz jutását segítő program indul

Soproni Jóleső Segítség néven, a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésének keretében indul pályakezdő, munkanélküli fiatalok álláshoz jutását segítő program. A megállapodással egybekötött sajtótájékoztatón részt vett dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár is.

Nyári akciója keretében minden korsó csapolt sör árából 10 forinttal járul hozzá az álláskeresők segítéséhez a Heineken Hungária. Az új program nem csupán az Ökumenikus Segélyszervezet fiatal pályakezdőket segítő „Ygen” projektjéhez csatlakozik, hanem jelentősen növelheti annak hatékonyságát a Soproni rekordösszegű támogatásának köszönhetően. Az Ökumenikus Segélyszervezet egyik legfontosabb célkitűzése a szegénység elleni küzdelem, ennek jegyében nyújtanak segítséget a munkanélkülieknek. A 2009-ben útjára indított, álláskeresőket segítő központ az elmúlt években 2000 álláskeresőnek segített, többnyire hónapokon át tartó, személyre szabott foglalkozások keretében.

„A Kormány célja, hogy a magyar embereknek legyen munkájuk, a pályakezdő fiatalok pedig minél többen és minél hamarabb el tudjanak helyezkedni. Ez a megállapodás jó ügy, jó program, ami hozzájárulhat a fiatalok egyre szélesebb körű foglalkoztatottságához” – mondta a sportállamtitkár. Simicskó István hozzátette: az elmúlt négy évben mintegy 250 ezerrel több munkahely létesült hazánkban, ami örvendetes előrelépés. „A munka értéket, egzisztenciát jelent, amelyen keresztül az emberek elérhetik céljaikat, családot alapíthatnak, boldogabb életet élhetnek. Miként a munka, úgy a sport is lehetőséget ad a fiataloknak a harmónia és az egyensúly elérésére és pozitív hatást fejt ki a munkavégzésre is. Üdvözlendő, hogy a Heineken Hungária kezdeményezésével csatlakozik a kormányzati törekvésekhez, az ilyen nemes akciókat csak bátorítani és támogatni tudjuk” – fogalmazott a politikus.

(Sportért Felelős Államtitkárság)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…