2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Fiatalok álláshoz jutását segítő program indul

Soproni Jóleső Segítség néven, a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködésének keretében indul pályakezdő, munkanélküli fiatalok álláshoz jutását segítő program. A megállapodással egybekötött sajtótájékoztatón részt vett dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár is.

Nyári akciója keretében minden korsó csapolt sör árából 10 forinttal járul hozzá az álláskeresők segítéséhez a Heineken Hungária. Az új program nem csupán az Ökumenikus Segélyszervezet fiatal pályakezdőket segítő „Ygen” projektjéhez csatlakozik, hanem jelentősen növelheti annak hatékonyságát a Soproni rekordösszegű támogatásának köszönhetően. Az Ökumenikus Segélyszervezet egyik legfontosabb célkitűzése a szegénység elleni küzdelem, ennek jegyében nyújtanak segítséget a munkanélkülieknek. A 2009-ben útjára indított, álláskeresőket segítő központ az elmúlt években 2000 álláskeresőnek segített, többnyire hónapokon át tartó, személyre szabott foglalkozások keretében.

„A Kormány célja, hogy a magyar embereknek legyen munkájuk, a pályakezdő fiatalok pedig minél többen és minél hamarabb el tudjanak helyezkedni. Ez a megállapodás jó ügy, jó program, ami hozzájárulhat a fiatalok egyre szélesebb körű foglalkoztatottságához” – mondta a sportállamtitkár. Simicskó István hozzátette: az elmúlt négy évben mintegy 250 ezerrel több munkahely létesült hazánkban, ami örvendetes előrelépés. „A munka értéket, egzisztenciát jelent, amelyen keresztül az emberek elérhetik céljaikat, családot alapíthatnak, boldogabb életet élhetnek. Miként a munka, úgy a sport is lehetőséget ad a fiataloknak a harmónia és az egyensúly elérésére és pozitív hatást fejt ki a munkavégzésre is. Üdvözlendő, hogy a Heineken Hungária kezdeményezésével csatlakozik a kormányzati törekvésekhez, az ilyen nemes akciókat csak bátorítani és támogatni tudjuk” – fogalmazott a politikus.

(Sportért Felelős Államtitkárság)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum