2024. 02. 26. hétfő

Géza
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Építik a Piaccsarnok melletti parkolókat

Elkezdték a Piaccsarnok melletti parkolók építését. A parkolószigetek összesen 69 jármű befogadására lesznek majd alkalmasak.

 

Mezőkövesd Város Önkormányzatának „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázata keretében már megépült az új Piaccsarnok. A beruházás az épület megépítése mellett két parkolósziget kialakítását, valamint a környező utak rendbetételét is tartalmazza. Az új létesítmény átadását követően a kivitelező Wiktori Kft. elkezdte a parkolók építését.

A meglévő új Piac melletti Rákóczi úti parkoló esetében az út jobb oldalán 6 darab merőleges beállású parkolóhely, míg a bal oldalán 22 darab, szintén merőleges beállású férőhely kap majd helyet. Az úthoz csatlakozik majd még jobbra egy külön behajtóval rendelkező, 16 férőhelyes belső parkoló is. Ezen parkolósziget a munkálatok után összesen 44 autó parkolására lesz alkalmas.

Az Ady Endre utca – Bercsényi utca – Tóth Árpád/Rákóczi utcák által határolt téren a meglévő parkoló melletti üres területre épül majd meg a másik parkolósziget. Az épülő  út jobbról 12 darab-, míg balról 13 darab (6+7), azaz összesen 25 darab gépkocsi merőleges beállására biztosít lehetőséget.

A parkolóhelyek mindkét helyszínen is 5 m hosszúságúak és 2,50 m szélesek.

Jelenleg a két parkolók építése párhuzamosan zajlik. Emellett épül a kiemelt út és parkolók szegélyezése és csapadékvíz-csatornarendszer is.

Következő hetekben a Rákóczi úti parkoló térvilágítás-hálózatának kiépítése és a két parkoló útszerkezet alépítményi munkái kezdődnek majd el.

A szerződés szerint 2011. december 15-re kell a kivitelezési munkáknak elkészülnie.

 

M. Zs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek