2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Elkészült az első ütem a bölcsiben

A héten már birtokba vehették a Bölcsőde felújított épületét, hiszen a kivitelező múlt hét végére befejezte az ingatlan korszerűsítését. Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes „Mezőkövesd Városi Bölcsőde kapacitásbővítő fejlesztése” című pályázata révén mintegy 122 millió forint összértékű fejlesztés valósul meg az intézményben. A projekt jelenlegi helyzetéről szeptember 16-án tartottak sajtótájékoztatót, ahol jelen volt az Önkormányzat részéről dr. Fekete Zoltán polgármester, Nagy István pályázati és stratégiai referens, a kivitelező cég részéről pedig Bán Tibor és Fekete Attila építésvezetők. Elsőként Nagy István pályázati és stratégiai referens mutatta be a Magyar Állam és az ERFA által támogatott beruházás előzményeit. A korszerűsítési, bővítési munkák állásáról pedig Bán Tibor, a kivitelező Wiktori Kft. építésvezetője tartott rövid tájékoztatást. Az ingatlan új nyílászárókat, új gépészeti- és elektromos alapvezetékeket kapott, megújult az épület homlokzata, valamint új burkolatot kapott a bölcsőde udvara.

A Bölcsőde régi, eredeti épületének fejlesztése szeptember 17-re elkészült, így a gyerekek és a gondozónők hétfőtől már birtokba is vehették a csoportszobákat. Emellett az új szárny építése is jó ütemben halad.

„Az elmúlt hetekben befejeztük a gépészeti és elektromos szerelvényezést, az ingatlan hőszigetelését, színezését, valamint a padló- és a falak burkolását. Jelenleg az udvari tereprendezés, füvesítés folyik. Az új épületszárny esetében elkészült a tetőfedés, a cserepezés. A héten a belső szakipari munkákat, vagyis a szigetelést, a gépészeti munkákat, a betonozást, valamint a nyílászárók behelyezését kezdtük el.” – mondta el Fekete Attila építésvezető.

A munkafolyamatok jelenlegi állása alapján a kivitelező cég tartani tudja a szerződésben vállalt határidőt, így november 8-ára elkészülhet a bölcsőde teljes fejlesztése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek